Højesteret giver staten medhold i retssag om Christiania

18/2/11 4:00

Nick Allentoft

Højesteret har i dag givet staten medhold i den retssag, som Christiania har anlagt mod den danske stat. Dermed stadfæstes Østre Landsrets dom af 26. maj 2009. Dommen betyder, at staten har fuld råderet over Christianiaområdet, og at christianialoven fra 2004, som blev vedtaget med et bredt flertal i folketinget, nu skal gennemføres.

Langvarige forhandlinger fra 2004-2007 mellem staten og Christiania førte frem til en aftale omkring gennemførelsen af christianialoven. Christiania sprang imidlertid fra aftalen i 2008 for i stedet at føre retssag. Dommen betyder, at vejen nu er banet for en varig løsning.

- Jeg er glad for, at staten i dag har fået medhold i Højesteret og dermed har fuld

råderet over Christianiaområdet. Der er dermed et klart grundlag for det videre forløb med udmøntningen af christianialoven. Jeg ser umiddelbart to mulige løsninger. Enten vælger beboerne en løsning baseret på den aftale, som blev indgået i 2007. Alternativt får Fællesskabet Christiania eller beboerne i de enkelte bygninger mulighed for at købe hovedparten af bygningerne på området. Jeg vil nu drøfte løsningerne med de politiske partier, og derefter vil Christiania blive præsenteret for mulighederne, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Alle partier på nær Enhedslisten står bag Christianialoven.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.