I skole via videokonference

10/10/11 7:15

Nick Allentoft

Varde Kommune vil undervise de ældste skolebørn på tværs af landsby- og byskoler og tager den nyeste teknologi i brug. Nogle af de ældste skoleelever på tre landsbyskoler i Varde Kommune får snart nye lærere og nye klassekammerater – i den virtuelle verden.

Med penge til nyt udstyr og efteruddannelse af lærere har et enigt Varde Byråd i forliget om næste års kommunale budget skabt rammer for, at man på forsøgsplan kan gå i gang med fjernundervisning efter sommerferien i 2012. Målet er, at alle skolebørn i Varde Kommune skal have undervisning på samme høje faglige niveau, uanset hvilken skole de går på.

- I Varde vil der med den nye skolestruktur være 10 ud af 16 skoler, som har overbygning. Nogle af skolerne er små, og derfor tænker vi i nye baner for at sikre alle den bedst mulige undervisning, og der giver teknologien nogle nye muligheder. En lille skole kan jo godt være knalddygtig fagligt, men der er stor sårbarhed, eksempelvis hvis man mister sin eneste fysiklærer, siger direktør for Børn og Unge i Varde Kommune Louise Raunkjær.

Skolerne vil via telepresence kunne trække på hinandens bedste lærerkræfter, og elever fra de små skoler vil få kontakt til en stor kreds af jævnaldrende, som de siden vil møde på ungdomsuddannelserne på Campus i Varde.
Ansager Skole virtuelt til vivaVARDE release-party

Da der tirsdag 4. oktober var release-party på vivaVARDE på Campus, var der forbindelse til en klasse fra Ansager Skole for at vise brugen af telepresence i skolesammenhæng. Skolerne i Ansager, Tistrup og Næsbjerg er testskoler og med til at udvikle konceptet, når Varde Kommune fra august 2012 indleder den virtuelle undervisning.
Ren og sund kommune

Det er et af vivaVARDE målene, at Varde skal være den mest digitalt tilgængelige kommune. Andre mål er, at være den reneste og den sundeste kommune. vivaVARDE er et tæt samarbejde mellem erhvervslivet, de ni udviklingsråd og Varde Kommune om at skabe rammer for det gode liv, for befolkningstilvækst og udvikling i Varde Kommune.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.