IT- og Telestyrelsen nedlægges

06/10/11 7:27

Nick Allentoft

Den nye regering har i forbindelse med sin tiltræden besluttet at foretage en række ressortændringer. Heraf følger, at IT- og Telestyrelsen nedlægges, og at opgaverne overføres til andre ministerier. Ifølge den kongelige resolution overføres styrelsens forretningsområder således til følgende ministerier:

Ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af frekvenser flyttes til Erhvervs- og Vækstministeriet
Ressortansvaret for sager vedrørende beskyttelse af kritisk it-infrastruktur samt statens varslingstjeneste for internettrusler GovCert flyttes til Forsvarsministeriet
Ressortområdet for it-politik, herunder sager vedrørende digital kommunikation med borgere og virksomheder flytter til Finansministeriet
Ressortansvaret for visse opgaver vedrørende it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold til Økonomi- og Indenrigsministeriet.

I de kommende dage skal den præcise fordeling aftales mellem de aftagende ministerier. Det afgivende ministeriums departementschef Uffe Toudal og direktør Jørgen Abild Andersen fra den nu nedlagte styrelse vil i den forbindelse mødes med de modtagende ministeriers departementschefer.

Ledelsen og alle medarbejdere indgår konstruktivt i denne proces, som er en naturlig del af det at være ansat i centraladministrationen.

Normal praksis i forbindelse med ressortændringer af denne karakter er, at der på baggrund af drøftelser med de modtagende ministerier sker en fordeling af opgaver og medarbejdere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.