Kendte vil støtte psykisk sårbarhed i 2011

22/12/10 10:36

Nick Allentoft

Hvad har skuespiller Lotte Andersen, musiker Hilda Heick, skønhedsguru Ole Henriksen og kandidat til "Årets Hug 2010" samt tv-vært Pelle Hvenegaard til fælles med tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen?

De står alle sammen bag en ny kampagne - som fra i dag og tre uger frem - kan opleves på busser og plakater i København, Frederiksberg, Odense, Århus, Ålborg, Fredericia, Randers og Esbjerg.

Kampagnen består af en række personlige nytårsforsæt og skal skabe større opmærksomhed, åbenhed og tolerance om psykisk sårbarhed. "I 2011 vil jeg være der for dig," lover Pelle Hvenegaard, mens Lotte Andersen "vil lære af det svære".

Hver anden familie rammes på et tidspunkt af psykisk sårbarhed, og dermed overgår psykiske lidelser antallet af danskere, der er ramt af kræft, sukkersyge og hjertekarsygdomme til sammen.

"Men den mest udbredte sygdom er samtidig den mest usynlige, som også er sværest at tale om. Der er behov for mere åbenhed og viden om psykiske lidelser. Derfor er jeg taknemmelig for, at så mange forskellige mennesker stiller op for de mange hundrede tusinde danskere, der har svært ved at trænge igennem," siger tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Poul Nyrup Rasmussen er formand for Foreningen Det Sociale Netværk, som står bag den nye kampagne. Foreningen arbejder på at skabe åbenhed og bedre forhold for psykisk sårbare og pårørende i Danmark. Udover de kendte ansigter præsenterer kampagnen også en række mindre kendte ansigter, som vælger at stå frem med deres psykiske sårbarhed.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.