KL skal undersøge forholdene på Skarridsøhjemmet

08/8/11 7:32

Nick Allentoft

Holbæk Kommune har bedt Kommunernes Landsforening om en uvildig undersøgelse af forholdene på Skarridsøhjemmet. - Det er klart, at forholdene på Skarridsøhjemmet – sådan som de er fremstillet i dagens artikler i Ekstra Bladet – virker helt uacceptable. Og fra Holbæk Kommunes side tager vi situationen dybt alvorligt, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard og uddyber:

- Der skal således ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi vil gøre alt for, at beboerne på stedet - der er udviklingshæmmede og har særlige og meget forskellige særlige behov - oplever en tryg hverdag. Og det er også vigtigt, at de pårørende er trygge ved, at deres nære bor på stedet.

Supplement til det lovpligtige tilsyn
Ifølge borgmesteren skal forholdene på Skarridsøhjemmet derfor undersøges grundigt. Og med det for øje har Holbæk Kommune indgået aftale med Kommunernes Landsforening (KL) om, at de skal forestå en uvildig undersøgelse af stedet.

- Vi ønsker ikke at få skudt i skoene, at vi som kommune udelukkende tjekker os selv. Derfor tager vi nu det helt ekstraordinære skridt, at vi sætter en ekstern instans til at undersøge forholdene på Skarridsøhjemmet. Dette som et supplement til det lovpligtige årlige tilsyn, understreger Søren Kjærsgaard og forklarer, at der på baggrund af den eksterne undersøgelse vil blive udarbejdet en konkret handleplan.

Med henblik på at få iværksat den eksterne undersøgelse med det samme mødes Holbæk Kommune med KL mandag eftermiddag (den 8. august 2011). På mødet vil det blandt andet blive afklaret, hvornår undersøgelsen kan forventes at ligge færdig.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.