KL: Virksomheder skal anmelde sygefravær digitalt til NemRefusion

01/09/2011 14:50

Nick Allentoft

De fleste arbejdsgivere er allerede digitale, og 1. september kommer de sidste med. Fra den dag forsvinder de gamle papirblanketter helt, og det bliver obligatorisk for alle arbejdsgivere og a-kasser at sende indberetninger om syge- og barseldagpenge til kommunerne digitalt via NemRefusion.

NemRefusion er i den frivillige indkøringsperiode allerede blevet en succes. Siden NemRefusion startede op sidste efterår har arbejdsgivere, selvstændigt erhvervsdrivende og a-kasser sendt over 1,2 millioner indberetninger om syge- og barseldagpenge til kommunerne for at få refusion. Dermed er ca. 80 pct. af alle indberetninger allerede digitale.

Fra 1. september vil kommunerne kun udbetale refusion til arbejdsgiverne, hvis indberetningen sker elektronisk, og det skulle ikke give problemer.

”Vi har bakket op omkring NemRefusion, der betyder, at virksomhederne vil spare tid i administrationen, når man lige får vænnet sig til det. Mange virksomheder vil endda opleve, at man får udbetalt sin refusion hurtigere. Så jeg er overbevist om, at virksomhederne bliver glade for løsningen,” siger Charlotte Vester, underdirektør i Dansk Erhverv.

Der er også støtte fra de daglige brugere af systemet:

”Jeg og min kolleger synes, at NemRefusion gør det nemmere at søge refusion. Det går hurtigere, og systemet popper op med spørgsmål, hvis der er et felt, man har glemt at udfylde”, siger Alka Pamar, kontorassistent i ISS Facility Services.

Hos kommunerne er der lige så store forventninger til, at den digitale løsning nu bliver obligatorisk.

”NemRefusion er en klar win-win-løsning for alle. Når der er færre fejl i indberetningerne, kan kommunen hurtigere udbetale refusionen til virksomhederne. For kommunerne er fordelen, at vi kan spare tid. Vi bruger mindre tid på ensformigt tastearbejde og på at rette fejl. I stedet får vi mere tid til de komplekse sager, hvor virksomheder og sygemeldte borgere har brug for ekstra service”, siger Erik Nielsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Når alle bruger NemRefusion, så kan både virksomhederne, kommunerne og staten høste den fulde gevinst ved digitaliseringen. Virksomheder og selvstændige ventes at kunne spare mindst 110 mio. kr. årligt, kommunerne 130 mio. kr. og staten 70 mio. kr.

NemRefusion er ejet og finansieret af kommunerne via KL's it-selskab KOMBIT A/S. KOMBIT har stået bag udviklingen af løsningen i et tæt samarbejde med Beskæftigelsesministeriet og KL.

Fakta
· NemRefusion ventes at sende 1.6 millioner indberetninger om syge- og barseldagpenge til kommunerne om året.
· Det bliver nemmere og hurtigere for virksomheder, selvstændige og a-kasser at indberette.
· Der bliver færre fejl i indberetningerne, fordi NemRefusion tjekker data og på forhånd udfylder felter.
· Kommunernes sagsbehandling bliver nemmere.
· Virksomheder, selvstændige, a-kasser og kommuner sparer på porto og arbejdstid.
· Udbetalingen af syge- og barseldagpenge bliver mere præcis.

Læs mere på www.nemrefusion.dk

Mest Læste

Annonce