KMD fyrer 72 medarbejdere

15/3/11 12:00

Nick Allentoft

KMD har vedtaget en strategi frem mod 2015, der sikrer, at KMD også i årene fremover er en sund og konkurrencedygtig virksomhed i vækst. Som et led i den strategi har KMD i januar foretaget en større organisationsændring og tilpasser nu antallet af medarbejdere. Det medfører, at KMD afskediger 72 ansatte.

KMD ønsker fortsat at være en ledende leverandør af software- og serviceløsninger i Danmark, og ledelsen har på den baggrund iværksat en strategiplan kaldet Plan 2015. Den skal sikre, at KMD også fremover er en voksende og sund virksomhed i et marked, der er præget af stigende konkurrence og fokus på omkostninger.

For at sikre en optimal eksekvering af den nye strategi samt for at blive mere markeds- og kundeorienterede, blev der i januar 2011 implementeret en ny organisationsstruktur i KMD, der giver en enklere og mere fokuseret forretning.

”Der er ingen tvivl om, at KMD i disse år oplever et skærpet konkurrencepræget marked, og vi har på den baggrund ændret i vores organisation, så den står bedre rustet til vores ambitioner om at vokse organisk med 5% om året”, fortæller Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør i KMD.

Som en del af organisationsændringen har KMD også haft øje på den fremtidige omkostningsstruktur. På den baggrund står KMD for at skulle afskedige 72 ansatte blandt virksomhedens knap 3200 ansatte. Reduktionerne omhandler KMD’s softwareforretning, hvoraf de fleste sker i forretningen for administrative it-løsninger. Et forretningsområde, der går fra en periode med betydelige investeringer med henblik på at opbygge den kommunale ERP platform KMD Opus til en periode med mere almindelig drift – og dermed et mindre behov for arbejdskraft.

Frem til datoerne for afskedigelserne vil ledelsen sammen med tillidsrepræsentanterne fra HK i fællesskab undersøge, om det er muligt at reducere antallet af afskedigelser yderligere.

”Det er aldrig rart at skulle sige farvel til gode og dygtige medarbejdere, men det er altid nødvendig at se på sin forretning for også fremover at gøre den så konkurrencedygtig som mulig. Det er det, der skaber en sund virksomhed på den lange bane til gavn for hele virksomheden”, forklarer Lars Monrad-Gylling.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.