Kommunaldirektør: Inklusion i folkeskolen grebet forkert an

Ledelse

17/2/12 12:43

Nick Allentoft

Kommunaldirektør i Furesø Kommune og tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen, Klaus Majgaard, sagde til Berlingske Tidende søndag den 12.februar, at man i hans tid som kommunal chef har håndteret opgaven med at inkludere vanskelige børn i klasserne på 'den feje, ansvarsforflygtigende måde'.

"For at bremse udgifterne til specialundervisning ønskede vi at beholde de urolige elever i klasserne. Vi begyndte helt oppe med den såkaldte Salamanca-erklæring, hvor børns ret til at blive inkluderet er nedfældet. Derfra arbejdede vi med, at skolerne blev belønnet for at rumme urolige elever. Hvad vi aldrig afklarede med ledere, lærere og forældre, var, hvad de egentlig skulle stille op, når et af de urolige børn kastede en hæftemaskine i nakken på en af de stille piger. Skulle de læse op af Salamanca-erklæringen eller hvad?", sagde Klaus Majgaard til Berlingske.

"Vi sendte aben videre ned i systemet på den feje ansvarsforflygtigende måde".

I Berlingske udtalte Klaus Majgaard sig generelt om kommunerne, fastslår han overfor Furesø Avis.

"Udtalelserne til Berlingske blev givet i et interview, hvor jeg fortæller om, hvordan vi i styringen af den offentlige sektor sender dilemmaer fra styringsniveau til styringsniveau. Jeg har selv i en del år arbejdet med at udvikle en større rummelighed og inklusion i skolerne, og jeg kan fra min egen praksis genkende dette mønster - at sende et pres og et dilemma videre. Det er denne selvkritiske refleksion, som jeg lufter i artiklen", skriver Furesø Avis.

Læs Majgaards blog om syv forslag til bedre styringsdialog
Læs artikel på Furesø Avis
Se artikel og debatten på Folkeskolen.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.