Kommunale ledere skal styrke digitaliseringsindsatsen

28/10/11 6:35

Nick Allentoft

Kommunernes It-Arkitekturråd skal løfte den fælleskommunale it-arkitektur ud af maskinrummet og ind på chef-gangen. Etableringen af rådet er et af de første skridt på en rejse, der skal udvikle byplanen for de kommende års digitalisering i kommunerne.

Rådet skal rådgive ledelsen i KL og KOMBIT og sætte den strategiske retning for den fælleskommunale “digitaliserings-byplan”.

Der er store forventninger til gevinsterne ved kommunernes investering i digitalisering over de kommende år. Digitalisering skal effektivisere og udvikle den kommunale service og derved sikre en fortsat attraktiv kommunal sektor. For at indfri forventningerne skal der udvikles både bedre og billigere it-løsninger, som transformerer den kommunale opgaveløsning. Der skal derfor flere it-leverandører på banen for både at øge innovationskraften og konkurrencen.

Det stiller krav om en fælles “byplan” for kommunernes it-landskab, som sætter de fælles rammer for, hvordan den enkelte løsning skal bygges. Det er nødvendigt for at sikre, at it-systemerne hænger sammen på tværs, og at kommunerne ikke betaler for at udvikle det samme flere gange.

Der skal være en tæt sammenhæng mellem udformning af “byplanen” og kommunernes strategiske behov. Digitalisering handler om organisationsudvikling, og it-arkitektur er værktøjet til at koble kommunernes strategi med den måde, som it udfører sin del af opgaverne på.

Kommunernes It-Arkitekturråd består derfor af kommunale ledere med kompetencer inden for it-ledelse og arkitektur. Rådet har ejerskab af de retningsgivende dele af arkitekturen, dvs. visioner og målsætninger etc. I tilknytning til rådet etableres arbejdsgrupper, hvor kommunale it-arkitekter og andre kommunale fageksperter i samarbejde med arkitekter fra KL og KOMBIT udvikler de enkelte dele af den fælleskommunale it-arkitektur.

Rådet holder opstartsmøde fredag 11. november 2011. Mødemateriale, referater og anden dokumentation af rådets arbejde er offentligt og publiceres på KL.dk.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.