LA fik apotekerne med i Konkurrencepakken

11/04/2011 16:30

Nick Allentoft

Liberal Alliance fastholdt sit krav og fik apotekerne med i den endelige aftale om Konkurrencepakken, som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen netop har offentliggjort. Som et led i regeringens vækstplan skulle apotekersektoren have været liberaliseret i Konkurrencepakken, men De Konservative fik hevet forslaget ud af planen.

Nu har Liberal Alliance så fået apotekerne med ind i pakken igen, idet det er aftalt, at der skal foretages en undersøgelse af mulighederne for en liberalisering.

Læs også pressmeddelelse om konkurrencepakken

Liberal Alliances erhvervsordfører Villum Christensen understreger, at en liberalisering af apotekerne vil øge konkurrencen og dermed give bedre forhold for forbrugerne.

”Apotekerne er den mest gennemregulerede sektor i Danmark, og det betyder, at forbrugerne er tvunget til at stå og spilde deres tid i alenlange køer, når de skal bruge en pakke Panodil. En liberalisering vil øge konkurrencen og dermed give bedre forhold for forbrugerne. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu får en undersøgelse af mulighederne for en liberalisering,” siger Villum Christensen.

Liberal Alliance har længe ønsket at afskaffe apotekersektorens nuværende monopol. Den endelige aftale om Konkurrencepakken er lavet mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og Liberal Alliance.

Mest Læste

Annonce