Ledige får mulighed for at arbejde som frivillige

Velfærd

10/05/2012 10:26

Nick Allentoft

Gladsaxe Kommune vil lade folk på overførselsindkomster udføre frivilligt arbejde som led i udviklingen af deres kompetencer. Gladsaxe er frikommune sammen med Gentofte og de to kommuner ønsker at det frivillige arbejde skal i spil i et frikommuneforsøg.

- Det gælder om at tænke alternativt i disse tider. På denne måde får vi styrket de lediges muligheder for at komme i job og de lokale foreninger,  får en vitaminindsprøjtninge, siger formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Serdal Benli (SF) til DenOffentlige.

Gladsaxe Kommune ønsker, som led i frikommuneforsøget, at give borgere på overførselsindkomst mulighed for at udføre frivilligt arbejde uden at blive straffet eller trukket i deres ydelse. Samtidig ønsker kommunen at få lov at bruge frivilligt arbejde til kompetenceudvikling til kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og efterlønnere.

Har Gladsaxe specielle udfordringer med nogle typer af ledige?

- Vi er ikke væsentligt forskellige fra andre kommuner, men det er klart, at det især er de unge vi gerne vil have fat i. Derudover vil vi gerne forsøge at få dem i gang, der i længere tid har været væk fra arbejdsmarkedet. Og det er vigtigt at slå fast, at en kommende ordning ikke vil gå ud over eksisterende ordninger med løntilskud og aktivering.

Gode erfaringer skal støves af
- Erfaringerne fra 1980’erne, hvor arbejdsløsheden sidst var stor, viser, at rigtig mange mennesker fik udviklet deres kompetencer væsentligt gennem frivilligt arbejde, og at mange senere fik arbejde eller blev selvstændige på baggrund af de erfaringer, som de fik fra deres frivillige indsats. Jeg synes vi skal støve disse erfaringer af, så de kan blive til gavn – ikke bare for de borgere, som får en indholdsrig hverdag gennem frivilligt arbejde, men også de mennesker og formål, som får gavn af deres indsats. Vi har kort sagt et mål om, at ingen laver ingenting, og her er dette projekt et rigtig godt supplement til den øvrige indsats på området, siger Serdal Benli.

Gladsaxe Kommune er frikommune sammen med Gentofte Kommune i en fireårig periode, og har derfor mulighed for at søge om at gennemføre nye frikommuneforsøg sammen udover de forsøg, som allerede er godkendt. Forsøget, som søges som frikommuneforsøg, skal gennemføres i hele 2013 og herefter evalueres.

Mest Læste

Annonce