Malou Aamund forlader Christiansborg

04/01/2011 11:49

Nick Allentoft

Venstres videnskabsordfører Malou Aamund forlader Christiansborg med udgangen af denne folketingssamling. I stedet skal Malou Aamund arbejde som salgsdirektør i en større IT-virksomhed. Kristian Jensen ønsker Malou tillykke med de nye udfordringer og håber hendes eksempel vil få flere fra det private erhvervsliv til at gå ind i politik.

Microsoft har fra 1. februar ansat Malou Aamund som direktør for salg til store private virksomheder. Malou har senest været medlem af Folketinget for Venstre og har mere end 10 års erfaring med it-branchen fra tidligere stillinger. Malou indtræder med jobbet som salgsdirektør samtidig i ledelsesgruppen i Microsoft Danmark.

- Jeg glæder mig meget til at starte i Microsoft, som er en af de mest innovative virksomheder i verden. Jeg har været glad for mit politiske arbejde, men Microsoft har tilbudt mig et ønskejob med store udfordringer og muligheder i en af de mest kreative og dynamiske virksomheder, siger Malou Aamund.

- Jeg er glad på Malous vegne over hendes nye job. Det er en styrke for vores folkestyre, at politikere kan skifte mellem en karriere i det politiske og i det private erhvervsliv, og jeg håber, at Malous eksempel vil få flere fra det private til at overveje at gå aktivt ind i politik, siger Venstres gruppeformand Kristian Jensen og fortsætter:

- For Venstre er det derimod et tab af en af vore meget kompetente ordførere. Derfor er jeg meget glad for, at Malou har indvilliget i at fortsætte i Folketinget frem til ophøret af denne folketingssamling, så hun kan følge bl.a. den nye universitetslov.

- Jeg takker Venstres folketingsgruppe for et godt og konstruktivt samarbejde gennem de sidste tre år og håber, at flere erhvervsledere får mod på at deltage aktivt i det parlamentariske arbejde. Det vil være en gevinst for både samfundet og folkestyret, siger Malou Aamund.

Malou Aamund har været videnskabsordfører for Venstre de sidste tre år og været med til at udmønte store bevillinger til dansk forskning herunder strategiske initiativer inden for energi, sundhed og fødevarer. Malou Aamund udtræder af Folketinget grundlovsdag, når folketingssamlingen er bragt til ende.

Mest Læste

Annonce