Medicinalindustri klar til at droppe gaver

27/6/11 10:35

Nick Allentoft

Lægemiddelindustrien er klar til at droppe kuglepenne og alle typer gaver til læger, hvis lægerne ønsker det.

Lægeforeningen vil forbyde gaver fra Lægemiddelindustrien helt ned til smågaver som kuglepenne og kalendere. Og det forbud har industrien tænkt sig at respektere, siger viceadministrerende direktør Henrik Vestergaard fra Lægemiddelindustriforeningen (LIF).
- Det er klart, at hvis lægerne vælger at sige nej tak til det, vores repræsentanter har med, så vil vi selvfølgelig indrette os efter det, siger han.

Læs også: Lægeforeningen klar med etisk kodeks for samarbejde

Henrik Vestergaard undrer sig dog over, at lægerne frygter, at de kan få et habilitetsproblem ved at modtage smågaverne.
- Jeg har svært ved at se, hvordan det kan påvirke professionelle personers ageren i det daglige, men det er et signal fra Lægeforeningen om, hvor grænserne for habilitetsreglerne har bevæget sig hen, siger han.
Lægerne vil samtidig også indføre klare regler for, hvordan lægemiddelkonsulenter og lægerne mødes for at gøre op med en påstået skjult reklame for industriens produkter.
Men ifølge Henrik Vestergaard findes sådanne regler allerede, og han afviser desuden, at der foregår skjult reklame eller andre ulovligheder.
- Når vi for eksempel taler om uopfordret reklame, så insinuerer det, at mine medlemmer gør noget forkert. Der er mit udgangspunkt et andet, for jeg ser ikke, at problemet eksister, siger han.
- Jeg mener ikke, at det er dokumenteret. Hvis lægerne vil have en ramme for vores møder, så er det fint, men præmissen om, at det er fordi mine medlemmer ikke kan finde ud af at overholde reglerne, den køber jeg ikke, siger Henrik Vestergaard.
Der er i efteråret aftalt flere møder, hvor parterne sammen med sundhedsministeriet får mulighed for at diskutere de etiske regler.
/ritzau/
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.