Medlemmer til Frivillighedsrådet udnævnt

30/1/12 10:31

Nick Allentoft

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop udpeget medlemmerne til det nye Frivilligråd, hvor Vibe Klarup Voetmann, direktør i Psykiatrifonden, skal være formand. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup har netop udpeget 12 medlemmer til Frivilligrådet, som bl.a. skal bidrage til debatten om den frivillige sektors rolle i velfærdssamfundet.

Vibe Klarup Voetmann, direktør i Psykiatrifonden, bliver ny formand for Frivilligrådet. Vibe Klarup Voetmann har tidligere været direktør for Danner – en humanitær organisation, der bl.a. driver krisecenter for voldsramte kvinder. Derudover bestrider hun en række tillidsposter som f.eks. medlem af Ungdommens Røde Kors’ og Center for Social Entreprenørskabs Advisory Board, medlem af bestyrelsen for Kofoed Skole og Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Frivilligrådets medlemmer er udpeget på baggrund af deres erfaringer eller samarbejde med frivillige organisationer og deres interesse og engagement i, hvordan den frivillige sektor kan udvikles og integreres i samfundet.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:
”De 12 nye medlemmer af Frivilligrådet er skarpe profiler og har bredt sammensatte kompetencer. Rådet skal være med til den vigtige opgave at sætte frivillighed på dagsordenen i de kommende år. De frivillige yder en stor social indsats og kan med deres erfaringer og viden bidrage til debat om de sociale udfordringer, vi står overfor i fremtiden.”

Formand for Frivilligrådet Vibe Klarup Voetmann siger:
” Vi er i en særlig situation, hvor vores velfærdssamfund er udfordret på både økonomi og på den oplevede kvalitet af velfærdsydelserne. Det er oplagt og nødvendigt, at både kommuner og de frivillige sociale og humanitære organisationer får øjnene op for det potentialer, der ligger i et større samarbejde. I disse år skal vi gå alternativt til værks, hvis vi skal forny vores samfund, og jeg tror der ligger store muligheder i at inddrage de frivillige organisationer meget mere i udviklingen af nye løsninger. Jeg håber, at Frivilligrådet især kan være med til at løfte den dagsorden.”

Frivilligrådets opgave er at rådgive social- og integrationsministeren og Folketinget om den frivillige sektors rolle og indsats i forhold til sociale udfordringer. Derudover skal rådet bidrage til den offentlige debat om den frivillige sektors rolle i udviklingen af velfærdssamfundet og skabe opmærksomhed om den frivillige sociale indsats og dens udfordringer.

Se medlemmer
/Social- og Integrationsministeriet/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.