Miljøministeriet: Nyt forum for bæredygtige indkøb

05/10/2010 00:00

Nick Allentoft

Miljøminister Karen Ellemann (V) har nedsat et nyt Forum for Bæredygtige Indkøb. Det nye forum skal arbejde for at fremme det miljøbevidste og ansvarlige indkøb af varer og tjenesteydelser hos professionelle indkøbere – både i offentlige og private virksomheder.

- Jeg er sikker på, at offentlige og private virksomheder kan lære rigtig meget af hinanden. Det er virkelig vigtigt, at danske indkøbere husker, at de sidder med nøglen til at fremme bæredygtige indkøb ved at stille de helt rigtige miljøkrav, når de køber ind. Jeg ser frem til, at Forum for Bæredygtige Indkøb kan være med til at løfte denne her dagsorden op – og ud. Her er viden og et bredt netværkssamarbejde essentielt, siger miljøminister Karen Ellemann.

Deltagerne i styregruppen for det nye forum er KL, Danske Regioner, Regionale Indkøbschefer, IKA, Statens og Kommunernes Indkøbsservice, DI, Dansk Byggeri, Dansk Erhverv, Håndværksrådet, Rådet for Bæredygtig Erhvervsudvikling, Københavns Universitet, Partnerskab for offentlige grønne indkøb, DILF, Center for Energibesparelser og Miljømærkning Danmark.

Alene det offentlige indkøb udgør omkring 160 mia. årligt, og det vurderes, at indkøb i private virksomheder ligger på mindst det tredobbelte af dette beløb.

- Danmark ligger i top-3 i EU, når det gælder om at købe bæredygtigt ind i det offentlige. Vi gør det altså godt allerede, men der er også områder, hvor vi kan blive bedre. F.eks. ligger der et meget stort potentiale i at få bragt de bæredygtige indkøb helt ind på direktionsgangene i danske virksomheder, siger Karen Ellemann.

Miljøministeren har udnævnt Rikke Dreyer fra Statens og Kommunernes Indkøbsservice til at varetage formandsposten og Jakob Lamm Zeuthen fra Dansk Erhverv til at varetage næstformandsposten.

Der er afsat 1,8 million til arbejdet i Forum for Bæredygtige Indkøb og til netværksgruppernes indsatser.  Forummet er åben for alle med interesse for bæredygtige indkøb.
 

Mest Læste

Annonce