Nedtælling til ny operatør på Øresund

06/12/11 1:56

Nick Allentoft

Om fem dage skifter Øresundstrafikken togselskab. Franske Veolia Transport overtager trafikken i Sverige efter DSBFirst Sverige. DSBFirst fortsætter med at servicere den danske del af Øresundstrafikken - under nyt navn, DSB Øresund.

Fra søndag den 11. december hedder togoperatøren på Kystbanen DSB Øresund. Navneskiftet sker for at markere en ny start, men ellers forventer Gert Frost, konstitueret administrerende direktør i DSBFirst, ikke, at kunderne vil mærke nogen forskel i servicen.

Øresundstogene fortsætter med Öresundstågs logo, og personalet fortsætter i de samme uniformer, dog med et nyt DSB Øresund navneskilt på jakken.

Den nye 2012 køreplan, der træder i kraft samme dag, forventes dog at betyde forbedringer i rettidigheden på Kystbanen, fordi den er gjort mere robust for at sikre, at eventuelle forsinkelser fra svensk side ikke spreder sig til Danmark.

»Når DSBFirst Sverige stopper i december, og First Group trækker sig fra DSB Väst, er der ikke længere grund til at fastholde First-navnet, så derfor har vi valgt, at selskabet fremover skal hedde DSB Øresund,« siger Gert Frost.

Navneskiftet betyder dog ikke, at First Group dermed er ude af selskabet. Den aftale, der blev indgået mellem DSB og First Group i starten af august, var afgørende for at sikre både overgangen til en ny operatør i Sverige og en stabil drift for kunderne. Og som led i aftalen genindtrådte First Group i bestyrelsen for det fælles holdingselskab for Øresundstrafikken, nu DSB Øresund Holding A/S.

Samarbejdsaftale
I den samarbejdsaftale, der indgås mellem parterne onsdag den 7. december, er der fokus på, at trafikken over Øresund fortsætter til gavn for de mange pendlere mellem de to lande. Alle togsæt vil, som i dag, indgå i en samlet pulje og indsættes, så de udnyttes bedst muligt over sundet. DSB Øresund får operatøransvaret for alle togsæt, der kører i Danmark, og Veolia i Sverige.

»Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med både Veolia og Öresundståg. Det har været intensivt, fordi vi reelt kun har haft fem måneder til at gennemføre overdragelsen, hvor det normale er 12-24 måneder. Nu er vi klar til at underskrive den endelige aftale påonsdag,« siger Gert Frost.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.