Nicolai Wammen stopper som borgmester

04/08/2011 10:32

Nick Allentoft

Aarhus’ borgmester siden 2006, Nicolai Wammen, ønsker at fratræde som borgmester med virkning fra byrådsmødet onsdag 10. august. Ny borgmester bliver Jacob Bundsgaard. Borgmester Nicolai Wammen har i dag i en indstilling til Aarhus Byråd anmodet om at blive fritaget for hvervet som borgmester

Nicolai Wammen vil dermed kunne fratræde som borgmester på først-kommende byrådsmøde onsdag 10. august.
På samme møde skal byrådets partier udpege en ny borgmester, og her indstilles nuværende rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard (S).

Ligeledes skal byrådet udpege en ny rådmand for Børn og Unge, og her indstilles byrådsmedlem Kristian Würtz (S).

Samtidig skal der udpeges en suppleant til den socialdemokratiske byrådsgruppe, og her indstilles Eva Ryberg.

Indstillingen fra borgmester Nicolai Wammen fremsendes efter aftale med 1. viceborgmester Rabih Azad-Ahmad og rådmand Jacob Bundsgaard.

Borgmester Nicolai Wammen siger:
”Allerede i oktober sidste år meddelte jeg, at jeg opstiller til Folketinget og derfor forlader borgmesterposten i Aarhus. Valget til Folketinget kan nu komme når som helst - og der er stor sandsynlighed for, at det sker midt under de forestående budgetforhandlinger i Aarhus Byråd. Derfor har jeg vurderet, at det for byen er det mest fornuftige, at jeg fratræder borgmesterposten nu, så byrådet og min efterfølger får de bedst mulige betingelser for at gennemføre de vigtige forhandlinger om kommunens budget for 2012”.

”Med Jacob Bundsgaard får Aarhus en meget kompetent og dynamisk borgmester med et hjerte, der banker for byen. Jacob vil forstå at fastholde byens udvikling og gå i spidsen for en moderne og velfunge-rende kommune. Menneskeligt og fagligt spænder han bredt og vil derfor stå for et visionært samarbejde omkring fremtidens Aarhus”, siger Nicolai Wammen.

Jacob Bundsgaard, 35 år, er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har siden 2002 været medlem af Aarhus Byråd. Han har siden 2009 været rådmand for Kultur og Borgerservice – og siden 2010 rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Han er gift og har tre børn.
 

Mest Læste

Annonce