Region Nordjylland underskriver millionaftale med TDC

17/05/2011 16:51

Nick Allentoft

Region Nordjylland og TDC har netop indgået en aftale, som betyder, at TDC i de kommende tre år skal være eneleverandør af alle telefoniydelser til regionens sygehuse og institutioner. Aftalen er den første af sin art, og den sikrer over tre år regionen en driftsbesparelse i millionklassen.

Som den første region i Danmark har Region Nordjylland nu afsluttet et udbud på regionens samlede teletrafik. Det vil sige fastnettelefoni, mobiltelefoni, indkøb af mobiltelefoner, levering af mobilt bredbånd samt øvrige serviceydelser.

Regionen har indgået en treårig aftale med TDC, der er en af regionens nuværende leverandører.

- Vi er meget glade for at kunne underskrive aftalen med TDC. Aftalen betyder, at vi årligt kan spare et stort beløb på vores telefoniydelser, uden at det dermed går ud over hverken personale eller patienter. Tværtimod frigør det ressourcer, som vi kan anvende til at forbedre kvaliteten i vores telefoni-løsninger, siger regionsdirektør Per Christiansen.

Besparelsen opstår ved at samle og standardisere ydelser hos en leverandør. Besparelsen for regionen vil kunne øges, hvis det i den kommende periode lykkes at omlægge flere fastnet-telefoner til mobiltelefoni.

- Telefoniområdet er et af de mange områder, som vi hele tiden overvåger for at udnytte vores midler bedst muligt og få mest mulig effekt af de anvendte midler. Telefoni er en kritisk faktor i levering af sundhedsydelser, hvor vi står midt i en storstilet digitalisering, siger regionsdirektør Per Christiansen.

På længere sigt er det også hensigten, at aftalen skal medføre konkrete serviceforbedringer for både patienter og medarbejdere.

- Aftalen giver os større fleksibilitet og mobilitet. Vi får mulighed for at etablere kontaktcentre, som vil kunne give en bedre service til borgere og patienter. Samtidig vil vores medarbejdere kunne benytte samme telefonnummer, selv om de arbejder forskellige steder i regionen. Så ud over prisen regner vi også med bedre kvalitet, siger Per Christiansen.

Aftalen med TDC indfases i takt med at de eksisterende aftaler opsiges eller flyttes. Aftalen løber i tre år med ret til forlængelse.

- Hos TDC er vi meget fokuserede på, hvordan vi kan støtte det offentlige Danmark. Vi giver Region Nordjylland en unik fordel ved at levere integrerede løsninger på tværs af produktområder, og ved at samle det hele hos os opnår Region Nordjylland nye spændende muligheder for effektivisering og digitalisering af deres sygehuse og institutioner. Det arbejde glæder vi os til at komme i gang med.”, siger Peter Stig Andersen, direktør TDC Erhverv.

Mest Læste

Annonce