Region Syddanmark er mest produktiv

01/12/11 10:22

Nick Allentoft

Region Syddanmark er endnu engang den region, der leverer mest sundhed for skattekronerne. For fjerde år i træk er Region Syddanmark den region, der leverer mest sundhed pr. skattekrone.

I 2010 var Region Syddanmarks produktivitetsniveau på sundhedsområdet på indeks 104. Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Midtjylland var på indeks 100, og Region Nordjyllands var på 93. Det viser nye tal fra Danske Regioner, Sundhedsministeriet og Finansministeriet. Region Syddanmark havde også det højeste produktivitetsniveau i 2009, 2008 og 2007.

- Alle i Region Syddanmark kan være meget stolte over de flotte tal. Men vi skal først og fremmest tage hatten af for vores dygtige medarbejdere på sygehusene, der år efter år viser, at de er i stand til at hjælpe stadig flere patienter for hver sundhedskrone, der er til rådighed. Det er simpelthen imponerende, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
Produktivitetsstigning på 5,6 procent

De nye tal viser i det hele taget, at det er lykkedes for de fem danske regioner at øge sygehusenes produktivitet fra 2009 til 2010. Samlet set er produktiviteten øget med 5,6 procent. Det skal sammenholdes med, at udgifterne til sundhed fra 2009 til 2010 faldt med 0,8 procent.

- Den flotte produktivitetsstigning ligger langt over, hvad vi oplever inden for andre dele af den offentlige sektor. Jeg tror også, at man i det private erhvervsliv ville være meget stolte, hvis man kunne nå så flotte produktivitetstal år efter år”, siger Carl Holst.

På de syddanske sygehuse har der i de seneste år været meget fokus på at organisere arbejdet bedre og smartere og på den måde få mere ud af de penge, man har at gøre med. Det er sket, samtidig med at den behandling, patienterne får tilbudt, bliver stadig bedre og patienterne ifølge den seneste landsdækkende patienttilfredshedsundersøgelse bliver stadig mere tilfredse.
Tid til eftertanke

- Omvendt bør de flotte tal også få os til at stoppe op og tænke os om. Medarbejderne på sygehusene kan ikke bare blive ved med at løbe stærkere og stærkere. Vi skal i fremtiden have meget mere fokus på, om vi gør det rigtige. For eksempel om de mange undersøgelser, vi tilbyder patienterne, er nyttige for dem, siger Carl Holst.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.