Regionerne har styr på pengene

31/8/11 3:37

Nick Allentoft

DANSKE REGIONER: Ny prognose viser, at der i 2011 er stor aktivitet på det regionale udviklingsområde, og at regionerne igen i år holder sundhedsbudgettet De seneste indberetninger til Indenrigs- og Sundhedsministeriet om regionernes økonomi på baggrund af andet kvartal 2011 viser, at regionerne på sundhedsområdet samlet set overholder budgetterne og det udgiftsniveau, som er aftalt med regeringen, på knap 90 milliarder kroner.

Hermed er udgifterne i sundhedsvæsnet igen stigende efter den historiske opbremsning i 2010. Den aftalte vækst er ca. halvt så stor som i årene 2006-2009. jf. figur 1:

Figur 1. Væksten i regionernes nettodriftsudgifter til sundhed eksklusiv medicintilskud i procent

Næstformand i Danske Regioner Carl Holst udtaler:

- Regionerne tager et medansvar for samfundsøkonomien. Der er blevet trådt hårdt på bremsen rundt omkring på sygehusene og samtidig er det lykkes at udføre flere behandlinger for pengene. Det er godt gået - ikke mindst at de utroligt dedikerede medarbejdere vi har overalt på landets sygehuse.

Samtidig er regionernes produktivitetsudvikling historisk høj:

Figur 2. Årlig produktivitetsudvikling i regionerne indekseret

Kilde: Indenrigs- og sundhedsministeriet og Danske Regioner
Anmærkning: 2010 er en foreløbig vurdering foretaget af Danske Regioner
Bemærkning: Strejken blandt dele af sundhedspersonalet i foråret i 2008 medførte den massive produktivitetsnedgang i 2008

Danske Regioners formand Bent Hansen glæder sig over udviklingen:

- Regionerne holder styr på budgetterne og leverer år for år de aftalte effektiviseringer og flere behandlinger for pengene. Det kunststykke er der ikke nogen anden offentlig myndighed, der gør os efter. Samtidig kan vi konstatere, at der er fuld damp på det regionale udviklingsområde og i byggerier rundt omkring i landet. Alt sammen glædeligt i en tid hvor økonomien er presset.

På det regionale udviklingsområde og på anlægsområdet forventes der et regnskabsresultat som er lidt højere end budgettet på grund af overførsler fra tidligere år, hvor budgettet ikke blev helt brugt. Anlægsudgifterne for-ventes i 2011 at udgøre omkring 4,5 milliarder kroner, mens udgifterne på det regionale udviklingsområde forventes at udgøre 3,4 milliarder kroner.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.