Regninger til tiden i det offentlige

12/11/10 12:40

Nick Allentoft

Det offentlige betaler de fleste regninger til tiden. Det viser en gennemgang af over 150.000 fakturaer fra stat, regioner og kommuner. Det fremgår af rapporten ”Sikring af rettidig betaling”, der kortlægger betalingsmønsteret for fakturaer fra 15 statslige institutioner, 2 regioner og 4 kommuner.

Rapporten er lavet for at undersøge og dokumentere rettidigheden af betaling af fakturaer hos de offentlige myndigheder og for at komme med konkrete forslag til sikring af rettidig betaling. Rapporten viser konkret, at 80 procent af fakturaerne betales til tiden, og at halvdelen af de for sent betalte fakturaer betales inden fem dage efter regningens forfald. Kun ganske få fakturaer betales med en forsinkelse på tre uger eller mere.

- Jeg er glad for, at det offentlige i det store hele overholder fristerne på regningerne. Det er vigtigt, at de private leverandører kan regne med at få deres penge til tiden, så de ikke skal trække unødigt på kreditten. Men det offentlige kan blive endnu bedre, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Rapporten anviser flere veje til, hvordan rettidigheden kan komme endnu højere op. Fx skal det offentlige være bedre til at afgive klare ordrer og til at reagere straks efter modtagelsen af fakturaen, hvis fakturaen har mangler. Leverandørerne skal desuden tilskyndes til øget brug af elektroniske fakturaer i stedet for indskannede, fx ved brug af den gratis blanket på virk.dk.

En ny arbejdsgruppe skal nu kortlægge og udvikle mulighederne for at bruge elektroniske indkøbssystemer og udnyttelse af de muligheder, der ligger i NemHandel.

Rapporten er udarbejdet af Økonomi- og Erhvervsministeriet, Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Finansministeriet.

Læs rapporten om sikring af rettidig betaling i pdf her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.