Rigshospitalet lægger papiret væk

21/6/11 12:39

Nick Allentoft

Rigshospitalet er godt på vej ind i den digitale verden, så man fra 2012 i høj grad kan afskaffe papiret.

Rigshospitalet er efter næsten to års forarbejde godt på vej til at blive en næsten papirløs arbejdsplads. Fra 2012 skal så mange informationer som muligt kunne findes på den nærmeste computer, oplyser hospitalet.
Digitale løsninger betyder for et hospital øget sikkerhed. I stedet for mange papirjournaler for hver patient får man kun én digital journal.
- Med de meget komprimerede patientforløb på hospitalerne i dag er det et stort problem at sikre, at journalerne er tilgængelig for det personale, der har brug for dem, siger it-chef Karsten Hjorth Reichstein, Rigshospitalet.
- Dette er lettere, hurtigere og mere sikkert med digitale journaler, tilføjer han.
På Rigshospitalet kan patienter have flere journaler, hvis de er i berøring med andre klinikker. Og personalet skal bruge tid på at rekvirere journalen.
- Manglende eller forsinkede data giver en dårligere service til patienten og kan betyde en dårligere patientsikkerhed, siger Karsten Hjorth Reichstein.
Rigshospitalets it-afdeling har i over et år arbejdet med at indføre strategien i alle afdelinger og uddanne omkring 5000 medarbejdere, der får med de digitale journaler at gøre.
Det er endnu ikke muligt at gøre et dansk hospital 100 procent papirløst. Der er stadig informationer og data, der ifølge loven skal være i papirform.
Visionen på Rigshospitalet er, at hvis forholdet mellem digitale data og data på papir før var 20/80, så skal det i løbet af 2012 vendes til 80/20.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.