Roskilde får ny borgmester på 30 år

06/5/11 7:14

Nick Allentoft

Socialdemokraten Poul Lindor Nielsen overlader borgmesterposten i Roskilde til gruppeformand Joy Mogensen.

Roskildes 82.000 borgere har fået ny borgmester. Socialdemokraten Poul Lindor Nielsen har overladt posten til den hidtidige gruppeformand, den 30-årige Joy Mogensen.
Den nye borgmester er uddannet bachelor i kultur- og sprogmødestudier fra Roskilde Universitet. Hun blev valgt til byrådet i 2005 og blev omgående viceborgmester, gruppeformand, formand for Forebyggelses- og Socialudvalget og medlem af Økonomiudvalget.
Den afgående borgmester glæder sig til at give stafetten videre.
- Jeg har været med i lokalpolitik siden 1974 og nu ser jeg frem til i højere grad selv at kunne bestemme, hvilke aftaler der skal i kalenderen, siger Lindor Nielsen i en pressemeddelelse.
Han fortsætter i Roskilde byråd i resten af perioden som menigt byrådsmedlem. Det bliver en uvant rolle efter 21 år som borgmester, først i Ramsø kommune og efter kommunesammenlægningen i Roskilde siden 2006.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.