Roskilde samler 35 andre kommuner bag krav: Fjern bureaukratiet med beskæftigelsesplaner

13/10/11 7:50

Nick Allentoft

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde går i spidsen for 35 kommuner til den ny beskæftigelsesminister for at få fjernet tidskrævende regel. Et af de første breve, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen får, er fra Evan Lynnerup, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Roskilde (BIU).

Evan Lynnerup har samlet mere end en tredjedel af landets kommuner bag sit ønske om at ændre kravene til kommunernes beskæftigelsesplaner.

Han og Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mener, at afbureaukratisering skal tages alvorligt. Så med underskrifter fra 35 andre kommuner ønsker de, at den tidskrævende procedure omkring en årlig kommunal beskæftigelsesplan ændres.
Alle kommuner skal udarbejde en sådan plan, men ønsket er at få lov til, at planen laves hvert andet år i stedet for hvert år.

Formand for BIU, Evan Lynnerup (V) siger:
- Beskæftigelsesplanen indeholder de målsætninger vi skal styre efter på beskæftigelsesområdet, så den er et vigtigt redskab for os. Men tilblivelsen er lang og kringlet. Planen skal forelægges i flere omgange for diverse råd og udvalg, inden den til sidst lander på byrådets bord. Det er blevet meget teknisk, og da den kun gælder for et år ad gangen, er det meget gymnastik for en kort periode. Året efter gør vi så det hele en gang til.

Det direkte arbejde med borgerne er det vigtigste for kommunerne.
- Hvis vi får 2 år til at arbejde i inden vi tager fat på en ny proces, kan vi spare mange ressourcer, som i stedet kan bruges til det direkte arbejde med borgerne, fortæller Evan Lynnerup.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.