Rune Gade konstitueret som formand for statens kunstråd-

09/11/11 11:58

Nick Allentoft

Kulturministeren har i dag konstitueret Rune Gade som formand for Statens Kunstråd frem til næste sommer. Kulturminister Uffe Elbæk har i dag konstitueret Rune Gade som formand for Statens Kunstråd frem til d. 1. juni 2012. Det sker, efter at den hidtidige formand for rådet Per Arnoldi d. 4. november fratrådte posten før tid.

Rune Gade er ph.d. i kunsthistorie og lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet samt formand for Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg. Rune Gade vil fortsætte som formand for disse udvalg i sin periode som konstitueret formand for Statens Kunstråd.

Rune Gade er konstitueret frem til d. 1. juni 2012. Konstitueringen sker af hensyn til den politiske afklaring om Kunststøtteudvalgets rapport. Denne rapport er aktuelt til høring hos kunstlivets organisationer, og der forventes efter høringen en større debat om kunststøttesystemets fremtidige indretning. En endelig udpegning af formanden for Statens Kunstråd afventer dette.
Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Rune Gade er respekteret for sine samarbejdsevner og sin evne til at få ting til at lykkes, og han har leveret en fornem indsats som formand for de to billedkunstudvalg i Statens Kunstråd. Med konstitueringen af Rune Gade som formand for Statens Kunstråd sikres kontinuiteten i arbejdet med rådets vigtige handlingsplan for de kommende år. Jeg byder Rune Gade velkommen på posten.”
Rune Gade siger:

”Jeg ser meget frem til den spændende, men også store opgave, som det er at være formand for Statens Kunstråd. Også selv om omstændighederne omkring min konstituering jo er lidt usædvanlige. Jeg vil frem til næste sommer gøre mit til at fortsætte det hidtidige arbejde med bl.a. rådets nye handlingsplan. Jeg glæder mig meget!”

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.