Sanne Lorentzen ny formand for ledere i BUPL

14/03/2011 11:04

Nick Allentoft

BUPL: De 82 fremmødte delegerede skrev historie, da de torsdag valgte Sanne Lorentzen som den første formand for BUPL's lederforening. Det skete i tæt opløb med modkandidaten Ole Nielsen med stemmerne 43-39.

”Det er fantastisk. Tak fordi I har vist mig tillid. Jeg vil gøre alt for at indfri mine løfter. Jeg vil være en synlig og visionær formand”, sagde den 59-årige formand, mens hun modtog et stående bifald.

Beslutningen om at lederne skulle have deres egen formand blev truffet på kongressen i december 2010. Siden har de to kandidater kæmpet for at stå i spidsen for de 5420 ledere. Og det var en tydelig bevæget Ole Nielsen, der gik på talerstolen og ønskede til lykke.

”Man skal ikke være for stor til at kende sit nederlag. Så er det godt at have en plan B, og nogle forældre og børn, der venter på, at jeg kommer tilbage. Jeg vil bakke dig 100 procent op. Du er først og fremmest blevet valgt på grund af dine kvalifikationer, ” lød det fra Ole Nielsen, der til daglig er leder af to institutioner i Viborg.

Sanne Lorentzen kommer fra et job som områdeleder for fem institutioner i Albertslund. Derudover har hun en række lederuddannelser, blandt andet en diplomuddannelse i offentlig ledelse. Oprindelig er hun uddannet pædagog fra Hjørring Seminarium.

Hun har profileret sig som en synlig leder med gennemslagskraft, men samtidig som en leder med noget på hjerte.

”Nu skal vi i gang med dagligdagen. Den starter i næste uge. Det er et fælles ansvar, og jeg glæder mig meget til opgaven,” sagde hun.

Sygeplejerådet og Skolelederne har også en selvstændig lederformand.

Lederforeningens fokuspunkter for arbejdet i den kommende periode er også en del af resultatet af landsmødet.

BUPL: Gitte Rebsdorf , foto Hung Tien Vu

Mest Læste

Annonce