Skanderborg Kommune har færrest ansatte i administrationen

28/9/11 8:00

Nick Allentoft

En ny analyse viser, at Skanderborg Kommune klarer sig med færre ansatte i administrationen end andre kommuner.


Godt hver tiende eller helt præcist 11,75 pct. af Skanderborg Kommunes ansatte arbejder i administrationen. Hermed har kommunen den laveste administrationsandel i landet, når man sætter antallet af medarbejdere i administrationen i forhold til kommunens samlede årsværk.

Sammenlignet med en unavngiven sjællandsk kommune med samme størrelse og udgiftsbehov har Skanderborg Kommune 74 færre administrative årsværk, hedder det i analysen.

- Fra tidligere undersøgelser ved vi, at Skanderborg Kommune ligger som en af de laveste, når man måler på administrative udgifter. Vi har en effektiv administration, hvor relativt få medarbejdere klarer opgaverne uden, at det går ud over ventetider eller giver en dårligere sagsbehandling. Samtidig er vi - som alle andre kommuner - tvunget til at finde smartere og mere effektive måder at arbejde på. Det kommende administrationscenter, hvor alle administrative funktioner samles, er et rigtig godt eksempel på, at vi fortsat jagter effektiviseringer, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) i en kommentar.

Beregninger viser, at en samling af administrationen i Skanderborg Kommune giver en effektiviseringsgevinst på 10 mio. kroner årligt.

Ifølge analysen har Hovedstadskommunerne en administrationsandel på 15,5 pct. Landsgennemsnittet er 14,5 pct. Region Midtjylland og Nordjylland har de laveste administrationsandele på 13,8 pct.

Set på landsplan er det fra november 2010 til juni 2011 lykkes at knække kurven, der ellers er steget siden 2006. Antallet af administrative medarbejdere er i den periode reduceret med 1.700 medarbejdere svarende til en besparelse på ca. 760 mio.

Analysen ’Kommuners Administration’ er lavet af konsulentfirmaet SPERA.


Kontaktinformation:

Borgmester Jørgen Gaarde (S) 4022 6140

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.