Smart Grid Netværk viser vejen til 50 % vind

25/10/11 7:44

Nick Allentoft

Smart Grid Netværket fik sidste år til opgave at vise, hvordan man kan integrere 50 % vindkraft i elsystemet i 2020. De anbefalinger, som netværket har præsenteret bliver centrale input til den nye regerings kommende Smart Grid strategi, siger klima-, energi-, og bygningsminister, Martin Lidegaard (R).

Regeringen vil reducere drivhusgasudledningerne med 40 % i 2020 sammenlignet med 1990. Det skal ske ved dramatisk at øge andelen af vedvarende energi. I 2020 skal halvdelen af elforbruget komme fra vindenergi, og i 2035 skal hele varme- og elforsyningen være fra vedvarende energikilder. I 2050 er det planen, at alle fossile brændsler udfases. Indfasningen af vindenergi og en forventet øgning af elforbruget til elbiler og varmepumper er på lang sigt en udfordring for el-nettet – og smart grid, det vil sige et smart elnet, er løsningen, der skal binde udsving i produktion og forbrug af elektricitet sammen.

”Fremtidens elsystem bliver karakteriseret af store udsving i både produktion og forbrug. Det er tvingende nødvendigt, at vi udvikler smart grid på en måde, så det kan binde fremtidens elsystem sammen på en intelligent måde”, siger klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard.

Smart Grid Netværket blev nedsat af den tidligere klima- og energiminister sidste år. Smart Grid netværket udgøres af et bredt spektrum af centrale aktører, der fik til opgave at udarbejde anbefalinger til fremtidige tiltag og initiativer, der gør det muligt at håndtere op til 50 procent el fra vindkraft i elsystemet i 2020.

Det indgår i regeringsgrundlaget, at der skal udarbejdes en strategi for smart grid i Danmark. De anbefalinger, som netværket har præsenteret i rapporten, bliver centrale input til udarbejdelsen af strategien.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.