Tre ud af fire søger folkepension digitalt i Aarhus

07/10/2011 09:33

Nick Allentoft

Aarhus Kommunes borgere har taget den digitale ansøgning om folkepension til sig. Godt 75 procent søger nu via nettet. Resultatet kommer efter tre måneders kommunal indsats på området. -De ældre er ikke blevet hægtet af:

Langt de fleste har valgt frimærke og kuvert fra, når de skal søge om folkepension i Aarhus Kommune. I stedet sætter de sig til tasterne og udfylder den digitale ansøgning. Arbejdsgangen er hermed gjort lettere og hurtigere, lyder det fra sundhedsrådmand Dorthe Laustsen(SF): ”Jeg er glad for, at borgere i så høj grad bruger den digitale ansøgning. Det viser med al tydelighed, at aarhusianske ældre ikke er blevet hægtet af på grund af kommunal digitalisering. Men vi skal ikke glemme, at der fortsat er nogen, der foretrækker papiransøgningen, og den mulighed skal der selvfølgelig også være”.

Fordelene ved at søge digitalt er, at man kan søge døgnet rundt, ikke skal bruge frimærke og kuvert eller tid på at gå til kommunen. Tilmed får man umiddelbart herefter kvittering og en foreløbig beregning.

Målrettet indsats:
Den høje procentsats er resultat af en målrettet indsats på bare tre måneder, og rådmand Dorthe Laustsen er stolt af at være kommet så langt på så kort tid: ”Det er et enestående resultat, som man ikke har kunnet præstere i andre kommuner. Det viser, at vi har grebet det her rigtigt an, og at man godt kan flytte ældre over til det digitale. Det viser rent faktisk også et mod i afdelingen, for man skal turde bryde med vaner og forestillinger for at noget sådant kan lade sig gøre. Vi kan bruge processen på andre områder, og andre kommuner melder sig da også allerede på banen for at høre nærmere.”

Dorthe Laustsen tilføjer: ”På sigt vil digitalisering give store administrative besparelser for kommunen. I opstartsfasen har det krævet ekstra ressourcer af de medarbejdere, der sidder med området, og jeg synes, at de har løst opgaven flot.”

Fakta om digitalisering af ansøgning om folkepension
Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg har siden 1. juli øget andelen af digitale ansøgninger fra 20 procent til godt 75 procent igennem en målrettet indsats:

Når man som 65-årig modtager et brev om retten til folkepension fra kommunen er der ikke længere vedlagt en papiransøg-ning. I stedet står der, hvordan man søger digitalt
Afdelingen har klædt medarbejdere på til at kunne hjælpe borgere
En gang om måneden kan borgere gå på biblioteket og få hjælp til ansøgningen af bibliotikarer, som er blevet klædt på til opgaven
På Aarhus Kommunes hjemmeside kan man få hjælp til den digitale ansøgning
Man kan fortsat søge via papirudgaven: Man kan printe ansøg-ningsskemaet ud og sende det til kommunen eller hente ansøgningsskemaet på Borgerservice, Aarhus Rådhus.
 

Mest Læste

Annonce