Udmøntning af bevilling til at styrke børns rettigheder

13/1/12 8:52

Nick Allentoft

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup og satspuljepartierne har i dag besluttet at udmønte bevillingen til at styrke børns rettigheder. Folketingets ombudsmand tildeles fem mio. kr. og Børnerådet får to mio. kr. til at udbygge talsmandsfunktionen.

Satspuljepartierne har i dag aftalt at udmønte fem mio. kr. til at Folketingets ombudsmand kan styrke børns rettigheder, og dermed efterkommer Danmark anbefalingerne fra FNs børnekomite. Børnerådet får en bevilling på to mio. kr. til at styrke rådets talsmandsfunktion. Aftalen medfører, at børns rettigheder fremmes, og at de sikres en klar stemme i den offentlige debat.

Børnerådet skal bl.a. være med til at sikre, at børn får kendskab til deres rettigheder og til deres muligheder for at få hjælp. Samtidig styrkes Folketingets Ombudsmand på børneområdet således, at alle børn sikres bedre adgang til at klage, og så der føres kontrol med myndigheder i forhold, der vedrører børn.

Med aftalen styrkes Folketingets Ombudsmand i forhold til at:
• Behandle klager der vedrører børn i sager, hvor forvaltningen har truffet en afgørelse.
• Aflægge besøg på institutioner, hvor børn opholder sig og føre kontrol med myndigheder i forhold, der vedrører børn. Folketingets Ombudsmand kan også tage sager op af egen drift samt gennemføre generelle undersøgelser.
• Medvirke til at overvåge implementeringen af børns rettigheder i henhold til FN’s konvention om Barnets Rettigheder i lovgivningen og i myndigheders praksis.

Børnerådet skal blandt andet:
• Inddrage børns synspunkter i sit arbejde, herunder ved at besøge institutioner, hvor børn opholder sig og anvende børnepaneler.
• Rådgive regering og Folketing om børns forhold i samfundet samt arbejde på at sikre børns rettigheder.
• Påpege forhold i lovgivningen og administrativ praksis, hvor børns vilkår og rettigheder ikke tilgodeses tilstrækkeligt i forhold til FN’s konvention om Barnets Rettigheder.
• Vurdere og informere om udviklingen i børns opvækstvilkår.
• Samarbejde med myndigheder, institutioner og organisationer om forbedring af børns vilkår.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.