Viborg Kommune på forkant i sagen om HandiHelp

14/01/2011 20:06

Nick Allentoft

I TV 2 programmet Operation X i går, torsdag, kom det frem, at firmaet HandiHelp, som har specialiseret sig i at administrere handicaphjælperordninger, til Viborg Kommune har faktureret ydelser angående en borger i Karup, som den pågældende aldrig har modtaget.

Viborg Kommune blev allerede i oktober måned opmærksom på enslydende redegørelser for ekstraomkostninger i forbindelse med to borgeres handicapordninger. Redegørelserne og de høje beløb på regningerne gav anledning til, at kommunen foretog lovpligtige tilsyn hos de to borgere. Under tilsynene fik Kommunen fra borgerne at vide, at ingen af de oplistede ekstraydelser havde fundet sted.

Da de to borgere fik kendskab til situationen tog de kontakt til HandiHelp, som forklarede, at der var tale om fejlfaktureringer. Kort efter modtog Kommunen en kreditnota fra HandiHelp og Viborg Kommune har således ikke betalt for de påståede ekstraydelser. Kommunens jurister undersøger på baggrund af de nye oplysninger om firmaets generelle forretningsmetoder nu sagen med henblik på en eventuel politianmeldelse.

Socialudvalgsformand Mette Nielsen er rystet over, at HandiHelp tilsyneladende har beriget sig uretmæssigt på skatteborgernes penge:

- Jeg er glad for, at Viborg kommune selv opdagede HandiHelps ”ekstraregning”. Men sagen gør det også tydeligt, at der er et landsdækkende problem i den måde loven om handicapordninger er skruet sammen. Jeg mener, at både Socialministeren og KL bør gå ind i sagen, så vi kan sikre at ordningen ikke er et tag-selv bord for firmaer, der laver svindel og humbug for skatteborgernes penge. Det er både i de handicappedes, skatteborgernes og de gode og reelle firmaers interesse, at vi får ryddet op i de brådne kar.

De to omtalte borgere er de eneste i Viborg Kommune, som i dag benytter sig af HandiHelp.

Mest Læste

Annonce