Viborg Kommune på forkant i sagen om HandiHelp

14/1/11 7:06

Nick Allentoft

I TV 2 programmet Operation X i går, torsdag, kom det frem, at firmaet HandiHelp, som har specialiseret sig i at administrere handicaphjælperordninger, til Viborg Kommune har faktureret ydelser angående en borger i Karup, som den pågældende aldrig har modtaget.

Viborg Kommune blev allerede i oktober måned opmærksom på enslydende redegørelser for ekstraomkostninger i forbindelse med to borgeres handicapordninger. Redegørelserne og de høje beløb på regningerne gav anledning til, at kommunen foretog lovpligtige tilsyn hos de to borgere. Under tilsynene fik Kommunen fra borgerne at vide, at ingen af de oplistede ekstraydelser havde fundet sted.

Da de to borgere fik kendskab til situationen tog de kontakt til HandiHelp, som forklarede, at der var tale om fejlfaktureringer. Kort efter modtog Kommunen en kreditnota fra HandiHelp og Viborg Kommune har således ikke betalt for de påståede ekstraydelser. Kommunens jurister undersøger på baggrund af de nye oplysninger om firmaets generelle forretningsmetoder nu sagen med henblik på en eventuel politianmeldelse.

Socialudvalgsformand Mette Nielsen er rystet over, at HandiHelp tilsyneladende har beriget sig uretmæssigt på skatteborgernes penge:

- Jeg er glad for, at Viborg kommune selv opdagede HandiHelps ”ekstraregning”. Men sagen gør det også tydeligt, at der er et landsdækkende problem i den måde loven om handicapordninger er skruet sammen. Jeg mener, at både Socialministeren og KL bør gå ind i sagen, så vi kan sikre at ordningen ikke er et tag-selv bord for firmaer, der laver svindel og humbug for skatteborgernes penge. Det er både i de handicappedes, skatteborgernes og de gode og reelle firmaers interesse, at vi får ryddet op i de brådne kar.

De to omtalte borgere er de eneste i Viborg Kommune, som i dag benytter sig af HandiHelp.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.