DFDS og Øens Murerfirma A/S er nye medlemmer af VFSA

Ledelse

25/04/2013 13:52

Jakob Rom Johansen

To nye ansigter er nu udpeget til VFSA – VirksomhedsForum for Socialt Ansvar, som bl.a. rådgiver beskæftigelsesministeren om virksomhedernes sociale ansvar. Det drejer sig om René Colding, Øens Murerfirma A/S og Henrik Holck, DFDS.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har udnævnt to nye medlemmer til VFSA – Virksomhedsforum for Socialt Ansvar. VFSA har til opgave at inspirere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar, og derudover rådgiver VFSA beskæftigelsesministeren om virksomhedernes sociale engagement.

De to nye medlemmer er René Colding, adm. direktør for Øens Murerfirma A/S, og Henrik Holck, Executive Vice President for People & Ships hos DFDS. Det er to virksomheder, som gennem en lang årrække har holdt fanen højt, når det kommer til virksomhedernes sociale engagement.

Øens Murerfirma A/S vandt sidste år VFSA CSR People Prize for virksomheder med over 100 ansatte, som VFSA hvert år uddeler til virksomhed, der tager et særligt stort samfundsansvar. Virksomheden udmærker sig ved at gå langt for at fastholde medarbejdere og integrere udsatte grupper i virksomheden.

”Vi vil gerne give en udstrakt hånd til dem, der ikke har haft mulighed for at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Vores særlige fokus er udsatte unge, og hos os gælder det, at hvis man har viljen til selv at gøre en indsats, kan man også få en hjælpende hånd,” siger René Colding.

DFDS arbejder ligesom Øens Murerfirma A/S på mange fronter, når det gælder virksomhedens sociale ansvar. En af dem er et flerårigt samarbejde med VFSA-projektet High:Five, der har til formål at få kriminalitetstruede unge tilbage på ret køl og i beskæftigelse.

”Vi har stor respekt for den måde High:Five arbejder på, og jeg tror på, at man hjælper de her unge mennesker ved at give dem et rigtigt job, og ikke gennem aktivering. På vores skibe får de så et job, hvor vi regner med dem. Når man sender folk, der ikke lige passer ind, ud for at sejle, så er det jo noget, man altid har gjort,” siger Henrik Holck.

Virksomhedsforum for socialt ansvar
Foruden de to nye medlemmer består VFSA af en række virksomhedsfolk, der tilsammen beskæftiger over 100.000 medarbejdere. VFSA uddeler bl.a. CSR People Prize til socialt ansvarlige virksomheder og iværksætter pilotprojekter for særligt udsatte grupper. VFSA står eksempelvis bag det succesfulde projekt High:five for kriminalitetstruede unge, og har i år iværksat projekt FleksPilot, hvor den nye fleksjobreform prøves af i en række virksomheder.

www.vfsa.dk
 

Mest Læste

Annonce