Gråsten Plejecenter og Øens Murerfirma vinder CSR People Prize

Ledelse

15/11/2012 08:43

Jakob Rom Johansen

Det var et kommunalt plejecenter og en håndværksvirksomhed fra Amager, der løb med hæderen, da CSR People Prize blev uddelt for 13. år i træk. Prisen gives til virksomheder, som tager et særligt socialt ansvar. Gråsten Plejecenter tog lidt af en hjemmebanesejr, da de sammen med Øens Murerfirma A/S fra Amager onsdag den 14. november blev tildelt CSR People Prize 2012. Det skete til det stort anlagte show CSR Awards på Alsion i Sønderborg.

Det er Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der står bag CSR People Prize, som hvert år uddeles til henholdsvis en lille og en stor virksomhed, der gennem konkrete initiativer viser, at de tager et særligt socialt ansvar.

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til mindre virksomheder med under 100 medarbejdere, dels til større virksomheder med over 100 medarbejdere

Prisen til de mindre virksomheder gik altså til Gråsten Plejecenter, som vandt foran Dansk Graverings Center ApS og entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk A/S.

Dommerkomiteen har valgt Gråsten Plejecenter for et stærkt og forbilledligt samarbejde med det lokale jobcenter om at stille praktikpladser til rådighed for mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet. Derudover arbejder plejecentret målrettet mod, at praktikanterne bliver ansat efter praktikperioden.

Plejecentret, der tæller 60 medarbejdere, bliver af dommerkomiteen desuden fremhævet som en arbejdsplads med stor rummelighed, hvor mennesker gennem arbejde får mulighed for at vokse sig større. Ledelse og ansatte viser et imponerende engagement og tager et stort socialt ansvar.

Derudover bliver der gjort en stor indsats for at fastholde medarbejdere, der rammes af sygdom eller ulykke, og plejecentret har udviklet sin egen omsorgspolitik.

Amager-virksomhed tager hånd om unge
Prisen for virksomheder med over 100 ansatte gik i år til entreprenør- og murervirksomheden Øens Murerfirma A/S på Amager, som vandt foran Dansk Supermarked og pensions- og sikringsselskabet ATP.

Den 158 mand store virksomhed bliver af dommerkomiteen rost for sit store og vedholdende arbejde med at hjælpe udsatte unge med problemfyldt baggrund ind på arbejdsmarkedet og for en særligt aktiv tilgang til arbejdet med socialt ansvar.

Det sker bl.a. gennem partnerskabsaftaler med flere kommuner, og fire murermestre i virksomheden er uddannet som mentorer, så de kan give god støtte til de unge i virksomheden. Siden 2010 har mere end 50 været i praktik, og 20 procent er efterfølgende blevet fastansat.

Virksomheden har flere muligheder for, at medarbejdere kan nedtrappe deres arbejde, hvis de fx rammes af stress eller en personlig krise. Øens Murerfirma A/S har desuden omskolet medarbejdere eller tilbudt dem individuelle aftaler, så de kan bevare deres tilknytning til arbejdspladsen.

KONTAKT:
• Medindehaver af Øens Murerfirma A/S Jan Elving: 2672 8900 / [email protected]
• Centerleder Gråsten Plejecenter: Bente Kaehne: 2141 7054 / [email protected]
• Sekretariatsleder for VFSA Christina Schultz: 4171 4191 / [email protected]

FAKTA OM CSR PEOPLE PRIZE OG VFSA:

• CSR People Prize går til virksomheder, der via konkrete initiativer har vist, at deres sociale ansvar med at forebygge, indsluse og fastholde udsatte grupper på arbejdsmarkedet er forankret i både dagligdagen og ledelsens visioner.

• CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til mindre virksomheder (under 100 medarbejdere), dels til større virksomheder (over 100 medarbejdere)

• VFSA står bag prisen, der er en del af VFSA’s samlede strategi for at sætte socialt ansvar i Danmark på dagsordenen og rådgive beskæftigelsesministeren om emnet.

• VFSA består af 14 danske erhvervsfolk fra nogle af de største danske virksomheder. Medlemmerne er alle personligt udpeget af beskæftigelsesministeren.

• ISS-direktør Maarten van Engeland er formand, mens de øvrige medlemmer tæller ledere fra bl.a. Falck, Grundfos, Danfoss, McDonald’s og IBM.

• I medlemmernes virksomheder – der tilsammen beskæftiger mere end 100.000 – arbejder man aktivt med at finde nye former for samarbejde omkring sociale opgaver.
 

Ved spørgsmål om CSR People Prize og VFSA kontakt VFSA’s sekretariatsleder Christina Schultz. Læs mere på www.vfsa.dk. Billeder fra CSR People Prize bliver løbende uploadet på www.vfsa.dk/presse.

CSR Awards foregik i år på Alsion i Sønderborg d. 13. og 14. november, hvor der blev uddelt i alt 15 priser. CSR Awards er arrangeret af CSR Fonden. Læs mere på www.csrfonden.dk
 

Mest Læste

Annonce