Nyhedsbrev: Aktionslæring gav bedre borgersamtaler

Ledelse

07/6/13 8:11

Jakob Rom Johansen

Skriftligheden fik et løft, og medarbejderne er blevet bedre til at styre borgersamtalerne. Det er resultatet af et kompetenceforløb i Ikast-Brande, som du kan læse mere om i Cabis nyhedsbrev. Jobcenter Ikast-Brande satte sidste år gang i et aktionslæringsforløb, da en analyse viste, at der var brug for en stærk rød tråd og en bevidst strategi for at sikre progression i sagerne.

Konkret foregik aktionslæringsforløbet sådan, at Camilla Høholt Smith, seniorkonsulent hos Cabi, har siddet med ved samtaler, som jobcentrets beskæftigelsesrådgivere har haft med borgerne. Efterfølgende har beskæftigelsesrådgiverne fået feedback på, hvilke udviklingspunkter der skal tages fat på. Hver enkelt deltager i aktionslæringsforløbet har desuden fået et individuelt tilrettelagt coachforløb. Se mere om aktionslæring på Cabis hjemmeside.

”Med aktionslæring bliver hver enkelt medarbejder mødt lige der hvor han er, og vi ser sammen på, hvad hver enkelt skal arbejde med. Vi arbejder med, hvad der sker i praksis, og vi taler om, hvad der skete i den konkrete samtale med borgeren i stedet for at arbejde med cases,” siger Camilla Høholt Smith til nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Ole Haunstrup Christensen, afdelingsleder for Jobservice i Jobcenter Ikast-Brande, er godt tilfreds med aktionslæringsforløbet. Han bemærker, at kvaliteten i samtalerne med borgerne er blevet bedre, og den skriftlige praksis i sagerne har fået et løft.

Læs mere om aktionslæring i Cabi Nyt juni 2013, der netop er ukommet.

Derudover kan du også læse følgende artikler:
Analyse: Unge falder fra erhvervsuddannelser ved mødet med virkeligheden
Opsøgende kontakt i virksomheder skaber job
Social fond hjælper syge ansatte hos DFDS

KONTAKT:
• Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 8620 8382 / [email protected]

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.