Hold fast på medarbejderne for din virksomheds skyld
Hold fast på medarbejderne for din virksomheds skyld

Nyhedsbrev: Sådan holder du fast på medarbejderne

Ledelse

24/6/14 8:28

Jakob Rom Johansen

Ledigheden falder, og derfor er det en god ide at overveje, hvordan du kan fastholde medarbejderne. Det får du tips til i Cabis nyhedsbrev Fra Virksomhed Til Virksomhed.

Siden sommeren 2012 er ledighedstallet langsomt faldet, og i dag er ca. 130.000 danskere ledige. I nogle brancher som jern- og metalindustrien, rengøringsbranchen og servicesektoren, er der ved at opstå mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Derfor er det en god ide, at virksomheder overvejer, hvordan de kan fastholde de medarbejdere, de allerede har. Det gælder også medarbejdere, som er nedslidte, har været syge, eller som på anden vis har en nedsat arbejdsevne, skriver Cabis nyhedsbrev Fra Virksomhed Til Virksomhed, som netop er udsendt.

Det gælder ikke mindst medarbejdere, som ikke kan arbejde 100 procent, der stadig kan være meget værdifulde for virksomhederne. De besidder måske specialiseret viden og erfaringer eller har gode kunderelationer, som kan være svære at erstatte.

Giv arbejdsmiljøet et eftersyn

For at fastholde medarbejdere handler det især om at have godt styr på sygefraværet og sikre et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, forklarer Anette Hansen, seniorkonsulent hos Cabi.

”Et godt arbejdsmiljø med tilpas udfordrende opgaver og med mulighed for at udvikle sig, er nogle elementer, som er med til at fastholde medarbejdere i virksomheden. Nogle virksomheder formulerer en politik om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og det er en god ide, for det udstikker en retning,” siger hun i nyhedsbrevet.

Læs mere i Fra Virksomhed Til Virksomhed, hvor du bl.a. får ti gode råd til fastholdelse samt Odense Renovations erfaringer med at fastholde medarbejdere.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce