Hold fast på medarbejderne for din virksomheds skyld
Hold fast på medarbejderne for din virksomheds skyld

Nyhedsbrev: Sådan holder du fast på medarbejderne

Ledelse

24/6/14 8:28

Jakob Rom Johansen

Ledigheden falder, og derfor er det en god ide at overveje, hvordan du kan fastholde medarbejderne. Det får du tips til i Cabis nyhedsbrev Fra Virksomhed Til Virksomhed.

Siden sommeren 2012 er ledighedstallet langsomt faldet, og i dag er ca. 130.000 danskere ledige. I nogle brancher som jern- og metalindustrien, rengøringsbranchen og servicesektoren, er der ved at opstå mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Derfor er det en god ide, at virksomheder overvejer, hvordan de kan fastholde de medarbejdere, de allerede har. Det gælder også medarbejdere, som er nedslidte, har været syge, eller som på anden vis har en nedsat arbejdsevne, skriver Cabis nyhedsbrev Fra Virksomhed Til Virksomhed, som netop er udsendt.

Det gælder ikke mindst medarbejdere, som ikke kan arbejde 100 procent, der stadig kan være meget værdifulde for virksomhederne. De besidder måske specialiseret viden og erfaringer eller har gode kunderelationer, som kan være svære at erstatte.

Giv arbejdsmiljøet et eftersyn

For at fastholde medarbejdere handler det især om at have godt styr på sygefraværet og sikre et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen, forklarer Anette Hansen, seniorkonsulent hos Cabi.

”Et godt arbejdsmiljø med tilpas udfordrende opgaver og med mulighed for at udvikle sig, er nogle elementer, som er med til at fastholde medarbejdere i virksomheden. Nogle virksomheder formulerer en politik om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og det er en god ide, for det udstikker en retning,” siger hun i nyhedsbrevet.

Læs mere i Fra Virksomhed Til Virksomhed, hvor du bl.a. får ti gode råd til fastholdelse samt Odense Renovations erfaringer med at fastholde medarbejdere.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.