Du skal se på din virksomheds kultur, hvis der er problemer med stress blandt medarbejderne
Du skal se på din virksomheds kultur, hvis der er problemer med stress blandt medarbejderne

Nyhedsbrev: Stress fortæller om din virksomheds helbred

Ledelse

03/4/14 6:31

Jakob Rom Johansen

Du skal se din virksomhed efter i sømmene, når stress viser sig blandt medarbejderne. Stress er et signal om, at der er noget galt med virksomhedens organisation, skriver Cabis nyhedsbrev Fra Virksomhed Til Virksomhed.

Vil du undgå, at dine medarbejdere melder sig syge med stress, er det dig, der er leder, som skal tage affære. Du skal tage ansvaret fra medarbejderne og sørge for, at der er klare linjer og klare mål. Det mener Majken Matzau, erhvervspsykolog og forfatter til flere bøger om stress.

”Det er så vigtigt, at der er klare roller, når det kommer til at undgå stress. Det er først og fremmest en ledelsesopgave, og det skal være helt fra toppen. Det ikke en opgave, man kan lægge i HR-afdelingen eller længere nede i organisationen, for det er nogle helt grundlæggende ting om virksomhedens organisation, der skal tages fat på,” siger Majken Matzau i seneste udgave af nyhedsbrevet Fra Virksomhed Til Virksomhed, der netop er offentliggjort.

Her kan du også møde virksomheden MAN Diesel & Turbo i Frederikshavn, som har sat en effektiv stopper for stress blandt medarbejderne.

Og derudover får du ti konkrete råd til, hvordan du som leder kan håndtere stress.

Læs nyhedsbrevet Fra Virksomhed Til Virksomhed.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce