Sådan kan du bruge mentorer: 17 eksempler til inspiration

Ledelse

13/03/2013 14:25

Jakob Rom Johansen

Du kan bruge mentorordninger på mange forskellige måder. På Cabis hjemmeside har vi samlet 17 forskellige cases, som inspiration til, hvordan du kan bruge dem i praksis. En kvinde, som var midt i 30'erne og med arbejde i sundhedsvæsnet, havde gennem et par år gentagne sygemeldinger på grund af depression og stresslignende symptomer. Da sygemeldingerne blev hyppigere, og hun havde været sygemeldt i otte uger, valgte jobcentret at tilknytte en professionel mentor.

Målet var at finde årsagerne til de gentagne sygemeldinger og lære kvinden at gøre noget ved de problemstillinger, som gjorde, at hun fik det psykisk dårligt. Mentorforløbet bestod bl.a. af samtaler i kvindens eget hjem, og efter fem uger blev hun delvis raskmeldt. Efter 10 uger var hun tilbage på fuld tid med større selvværd og livskvalitet.

Stor mangfoldighed i mentorforløb

Det er et af de i alt 17 nye eksempler på mentorforløb, som du kan læse om på cabiweb.dk/mentorcases. De 17 forskellige cases er beskrevet ud fra virkelige forløb, og målet er, at jobcentermedarbejdere kan bruge de 17 cases direkte i arbejdet med mentorordninger.

Du kan læse meget mere om mentor og mentorcases i Cabis nyhedsbrev.
 

Mest Læste

Annonce