To ud af tre virksomheder tager imod udsatte unge

Ledelse

12/10/12 12:13

Jakob Rom Johansen

Danske virksomheder tager i stort omfang imod unge, der har brug for en ekstra håndsrækning. Samarbejdet med jobcentret er bedre end sit rygte, viser undersøgelse fra CABI. Trods økonomisk krise er danske virksomheder villige til at åbne dørene og hjælpe unge, som har brug for en ekstra håndsrækning for at komme i job eller uddannelse. Det viser en undersøgelse blandt 404 virksomhedsledere, som Epinion har lavet for CABI.

Af undersøgelsen fremgår det bl.a., at hver tredje virksomheder har haft unge i praktik, og knap tyve procent har haft unge i afklaringsforløb.

Udfordringen med unge, der hverken er i gang med job eller uddannelse er alvorlig. 80.000 unge har i det seneste halve år hverken været i uddannelse eller beskæftigelse. Mere end hver tredje kontanthjælpsmodtager, som ikke er parat til arbejdsmarkedet, er under 30 år, og hver femte af en ungdomsårgang har ikke fået en ungdomsuddannelse ti år efter, at de forlod folkeskolen.

Engagement upåvirket af krise

For at hjælpe flere unge i gang er det nødvendigt, at virksomhederne spiller med, og Marianne Saxtoft, seniorkonsulent hos CABI og ekspert i ungeindsatsen, bider mærke i, at virksomhederne gerne vil være med. Kun 25 procent af de adspurgte i undersøgelsen venter på bedre konjunkturer, før de i højere grad vil åbne dørene for udsatte unge.

”Det er altså tre ud af fire virksomheder, der ikke skeler til krisen, når de overvejer at rumme unge på særlige vilkår. De tager fortsat lærlinge og praktikanter ind, og det er godt nyt for arbejdsmarkedet, der om få år risikerer at mangle arbejdskraft. Og samtidig er det vigtigt, at de unge kommer i gang, så de ikke bliver hængende i ledighed,” siger Marianne Saxtoft.

Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at op mod en tredjedel af virksomhederne også samarbejder med jobcentret om unge i afklaring eller arbejdsprøvning.

”Det viser, at virksomhederne gerne vil tage et ansvar for at undgå, at vi taber en generation på gulvet. De får ikke altid medarbejdere ud af disse unge nu og her, men giver dem en chance for at erfare, hvordan de kan bruge deres evner på arbejdsmarkedet og for at lære de normer og regler, der gælder på en arbejdsplads,” siger Marianne Saxtoft.

Læs meget mere i CABI's nyhedsbrev.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.