Virksomheder skaber fleksjob på få timer

Bæredygtighed

14/10/13 5:01

Jakob Rom Johansen

Danske virksomheder er villige til at ansætte medarbejdere i fleksjob på få timer, men de har brug for jobcentrenes hjælp. Det viser et netop afsluttet projekt fra Cabi og VFSA.

Virksomheder kan godt skabe fleksjob til mennesker, som kun er i stand til at arbejde meget få timer om ugen. Det kræver dog et tæt samarbejde med jobcentrene, som skal hjælpe virksomhederne med at finde den rigtige mand til jobbet.

Det viser erfaringerne fra Projekt FleksPilot, som Cabi og Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) stod bag, og som netop er afsluttet. I alt 16 små og store virksomheder har deltaget i projektet, hvor formålet var at undersøge, hvad der skal til for at skabe fleksjob på få timer, som reformen af fleksjob fra 1. januar i år lægger op til.

Nøglen til succes er et tæt parløb mellem virksomhed og jobcenter, forklarer leder af FleksPilot-projektet, Carsten Kjærgaard, seniorkonsulent hos Cabi.

De små job skal opfindes

”Som udgangspunkt efterspørger virksomhederne ikke medarbejdere til fleksjob på lavt timeantal. Men når jobcentrene kommer på besøg, gør parterne hinanden klogere og mere præcise i dialogen, og så viser det sig, at virksomhederne faktisk har mange jobfunktioner, som kan varetages af en medarbejder med et lille ugentligt timeantal,” siger Carsten Kjærgaard i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Han forklarer videre, at virksomhederne udviser stor kreativitet, når de skal finde arbejdsopgaver til medarbejdere i fleksjob. I alt er der oprettet 48 job i FleksPilot, hvor de fleste er servicejob, men en del er også i virksomhedernes kerneproduktion.

Typisk henvender jobbene sig til ufaglærte, men der er også eksempler på højtuddannede, som er blevet ansat i fleksjob med et lille ugentligt timeantal.

FleksPilot bekræfter dermed resultaterne fra en undersøgelse, som Cabi lavede i samarbejde med Epinion i efteråret 2012. Den viste bl.a., at to tredjedele af virksomhederne er villige til at drøfte med jobcentret, om der er opgaver i virksomheden, som kan løses af en medarbejder i fleksjob med et lille ugentligt timeantal. Og kun en femtedel mener ikke, at de har den type opgaver.

Arriva: løser reelle opgaver

Blandt de virksomheder, der har deltaget i FleksPilot er Arriva Danmark A/S, som har ansat tre medarbejdere i fleksjob med et lavt ugentligt timeantal. De arbejder som henholdsvis altmuligmand, administrativ servicemedarbejder og byggesagsbehandler. Og Diversity Manager hos Arriva, Pernille Kiær, har ikke fortrudt.

”Medarbejderne i fleksjob hos os med under 10 timer om ugen udfylder reelle huller, det er ikke fiktive job. Vi får løst opgaver, som ellers ikke ville blive løst,” siger hun.

Læs mere i Cabi Nyt.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.