CBS Public-Private Platform og MindLab indgår strategisk partnerskab

12/11/2012 09:56

CBS Public-Private Platform

Med ønsket om et bredt strategisk samarbejde, der kan forstærke, nytænke og udvide en række forskningsområder har CBS Public-Private Platform og innovationsenheden MindLab indgået et strategisk partnerskab.

MindLab og CBS Public-Private Platform har flere fælles interesserer og dagsordner inden for områder som forskning og offentligt engagement, og de to organisationer har da også tidligere skabt succesfulde resultater. I foråret 2012 stod MindLab eksempelvis for faciliteringen af Public-Private Platformens første årligt tilbagevendende konference og workshop Collaboratory – et samarbejdslaboratorium og et initiativ som samler forskere, meningsdannere, politikere, offentlige - og private ledere, borgere og andre aktører til at bidrage til en samfundsdialog om ændringen af relationen mellem offentlig og privat.

Med det nye partnerskab er forhåbningen, at flere fælles projekter for fremtiden vil se dagens lys, og at etableringen af et strategisk partnerskab vil resultere i en øget fokus på de delte interesser. Således siger CBS Professor og Academic Director på CBS Public-Private Platform, Paul du Gay:

”MindLab er en af de mest indflydelsesrige og innovative tænketanke i Skandinavien, eller sågar i Europa, med deres fokus på offentlig politik. I en længere periode har CBS Public-Private Platform haft et tæt samarbejde med MindLab, hvor vi har udviklet vores fælles interesse for forskning, undervisning og offentlig inkludering. Public-Private Platformen er utrolig glade for, at dette produktive forhold nu får en mere permanent institutionaliseret karakter gennem et strategisk partnerskab mellem vores to organisationer. Dette er et spændende foretagende for os begge, og vi forventer fremragende ting deraf.”

MindLab er en tværministeriel innovationsenhed under Erhvervs- og vækstministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Ministeriet for børn og undervisning. Enhedens primære formål er at adressere offentlige problemer gennem brugercentrerede design-processer for at skabe nye løsninger, der giver værdi for samfundet. CBS Public-Private Platform søger at påvirke tværgående policy udfordringer for offentlige og private virksomheder. Tilsammen når de to organisationer ud til et bredt interessefelt og med en fælles indsats på forskning, undervisning og udadrettet inddragelse af den offentlige sektor. Igennem blandt andet akademiske seminarer, konferencer og kontinuerlig refleksion over offentlige udviklings- og styringsudfordringer rummer partnerskabet et stort potentiale. Som Christian Bason, Innovationschef i MindLab, understreger:

”CBS er blandt de førende forskningsmiljøer inden for offentlig organisation, drift og udvikling. I MindLab udforsker og eksperimenterer vi med nye tilgange og løsninger, som kræver kontinuerlig og grundig refleksion over deres omfang og implikationer. Derfor giver samarbejde med et ambitiøst forskningsnetværk som CBS Public-Private Platform unik mulighed for både at få inspiration og ikke mindst styrke effekten af vores arbejde. Vi ser frem til, at vi gensidigt kan lære meget af hinanden fremover.”

Det strategiske partnerskab løber i første omgang til november 2015 med mulighed for forlængelse.
 

Mest Læste

Annonce