Danmark skal lære Dubai at stjæle med stolthed

Velfærd

13/2/17 11:13

Paul Sauer

Center for Offentlig Innovation rejser til Dubai for at lære alverdens regeringer den danske kunst at stjæle med stolthed. Minister for Offentlig Innovation Sophie Løhde er begejstret.

OECD og Dubais regering har inviteret Center for Offentlig Innovation til OECD WORLD GOVERNMENT SUMMIT i Dubai fra 12.-14. februar. På topmødet får verdens regeringsledere den danske Spredningsguide i hånden. Den er et konkret værktøj til hurtigt at stjæle andres gode løsninger på fælles samfundsudfordringer.

Læs mere fra COI

Center for Offentlig Innovation deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs mere fra COI lige her.

Vil du også præge den offentlige debat, så bliv redaktør for eget indhold så kontakt os.

Minister for Offentlig Innovation Sophie Løhde er glad for den internationale interesse:

”Normalt opfordrer jeg ikke til at stjæle, men når offentlige arbejdspladser stjæler hinandens gode ideer, har det min fulde opbakning. Med Center for Offentlig Innovations Spredningsguide kan vi gøre vejen fra inspiration til konkret praksis kortere og lettere. Det giver bedre velfærd til den enkelte borger, det gavner vores fælles velfærd og vores konkurrenceevne, og samtidig sparer vi både tid og skattekroner, når vi ikke skal udvikle innovative løsninger forfra hver gang. Stjæl med stolthed,” siger Sophie Løhde, minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde.

Topmødet har en pavillion med overskriften “Edge of Government”, som handler om at stjæle med stolthed.

”Når udenlandske regeringer vil innovere i deres offentlige sektorer, ser de påtil Danmark. I Dubai deler vi de danske erfaringer med at sprede gode løsninger hurtigt. Danmark er nemlig langt fremme, når det gælder offentlig innovation, og hvordan den spredes,” siger leder Pia Gjellerup, Center for Offentlig Innovation.

Spredningsguiden er udviklet af Center for Offentlig Innovation og bruges på offentlige arbejdspladser. Guiden gør det lettere at dele og genbruge gode løsninger – og dermed at sprede innovation. I Danmark er 73 pct. af de offentlige innovationer helt eller delvist genbrug af andres løsninger.

Det er en guide til at dele ud af egne erfaringer og genbruge andres. Det gør forhåbentlig vejen fra inspiration til implementering både lettere og kortere. Med Spredningsguiden kan man springe blindgyderne over og komme hurtigere frem til effekten,” siger Majken Præstbro, relationschef i Center for Offentlig Innovation, som skal repræsentere COI og Danmark i Dubai.

I Dubai deltager også Helle Vibeke Carstensen, kontorchef i Københavns Kommunes Socialforvaltning, der bruger Spredningsguiden til at dele og genbruge gode løsninger i udviklingen af organisationen.

Vi er Danmarks største socialforvaltning, organiseret på fire borgercentre. Derfor har vi brug for at dele de værdifulde løsninger på tværs af siloerne. Her er Spredningsguiden et brugbart og håndgribeligt værktøj, der hjælper os med at dele de gode løsninger på en struktureret måde.”

 

Annonce