Enlige mænd tjener mindst

Politik

19/12/2013 09:46

Danmarks Statistik

Enlige mænd tjener mindre end mænd i parforhold. Det viser tal fra Danmarks Statistiks nye publikation Befolkningens løn.

Særligt udpræget er forskellen for mænd i aldersgrupperne 35-44 og 45-54 år. Her er lønnen for enlige mænd 14 pct. lavere end lønnen for mænd, der lever i parforhold. Samme tendens findes ikke blandt kvinder, hvor lønniveauet stort set er det samme uanset civilstand.

Enlige mænd uden børn tjener endnu mindre
Forskellen i lønniveauet mellem de to grupper af mænd bliver endnu mere markant, hvis børn medtages i ligningen. Således har mænd, der lever i parforhold og har børn, endnu højere løn end enlige mænd uden børn. I aldersgruppen 45-54 år er forskellen hele 19 pct.

Indbyggerne i Hørsholm Kommune tjener mest
Lønmodtagere, der er bosat i Hørsholm Kommune, har med 304 kr. i timen eller 49.000 kr. om måneden den højeste gennemsnitsløn i landet. Det er også relativt attraktivt at arbejde i Hørsholm, hvor gennemsnitslønningerne er de tredje højeste i landet.

Højere løn til dem, der arbejder i Brøndby, end dem der bor der
Der er ikke tilsvarende sammenhæng i alle kommuner. Fx ligger arbejdsgiverne i Brøndby Kommune nr. 8 på listen over dem, der i gennemsnit betaler de højeste lønninger, mens indbyggerne blot ligger nr. 50 på listen over dem, der i gennemsnit opnår de højeste lønninger.

Du kan finde mange flere spændende tal i publikationen Befolkningens løn, som kan downloades gratis på vores hjemmeside.

For yderligere information om udgivelsen er du velkommen til at kontakte Jonas Schneider, tlf. 39 17 34 23, [email protected] eller Steen Bielefeldt, tlf. 39 17 31 41 eller 41 11 97 94, [email protected].

Mest Læste

Annonce