Ny bog: "Styringsparadigmer i den offentlige sektor" af Leon Lerborg

16/06/2011 00:00

Simon Beck-Jensen

"Der er tale om en gedigen lærebog. Bogens målgruppe er ledere i den offentlige sektor, der for eksempel er i gang med en diplom- eller masteruddannelse. Politikere, konsulenter og forskere, der har tiden og energien vil også med fordel kunne læse denne vitaminrige bog."

Kommunaldirektør Klaus Majgaard har skrevet en god epilog. Start med at læse den både fair og kritiske epilog som prolog. Så får du fået pudset de kritiske læsebriller til en spændende opdagelsesrejse med styringsopbruddets kartograf som en inspirerende guide."

- Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, 9. februar 2012  

Den offentlige styring er i opbrud, og Leon Lerborg er styringsopbruddets kartograf. Rundt om i landskabet prædiker styringspræster hver deres evangelium: NPM er død! Afbureaukratisering! Professionerne er i krise! Slip anerkendelsen løs! Lerborg lader sig ikke rive med af denne tummel, men søger ned under disse udsagn og kortlægger de tankemønstre, som gør sig gældende i de stridende styringsparadigmer.

Hvad er deres grundantagelser? Hvor er deres blinde pletter? Og ikke mindst: Hvordan kan de forbinde sig med hinanden? Gennem dette grundige arbejde skaber Lerborg grundlaget for en reflekteret og pluralistisk styringsdebat. Med bogen får vi både en begrebslig systematik og et væld af praksisnære, udfordrende iagttagelser, som er berigende, uanset hvor i landskabet man selv befinder sig." 

- Klaus Majgaard, Kommunaldirektør i Furesø Kommune


Om forfatteren
Leon Lerborg er ansat som chefkonsulent ved Center for Ledelse og Styring på Professionshøjskolen Metropol og har ansvar for kurser målrettet topledere i den offentlige sektor.


Han har en fortid i bl.a. Finansministeriet, KPMG og Deloitte, og er kendt som skribent, forfatter og debattør indenfor offentlig ledelse og styring. Han var fx medforfatter til kronikken "Tilgiv os, vi vidste ikke hvad vi gjorde", og har med sin seneste bog om "Styringsparadigmer i den offentlige sektor" sat styring ind i et generelt perspektiv.

Køb bogen her.

 

Mest Læste

Annonce