- Ikke godt nok, lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

11.500 elever er for dårlige til en ungdomsuddannelse

Velfærd

16/12/2013 10:15

Undervisningsministeren er skuffet over, at så mange elever ikke bestod dansk og matematik i sommer.

Hver sjette elev, der afsluttede folkeskolens 9. klasse i sommer, bestod ikke i dansk og matematik. Det viser en analyse, AE-Rådet har foretaget for Metroxpress på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

- Ikke godt nok, lyder det fra undervisningsminister Christine Antorini (S).

Der er tale om mere end 11.500 ud af 70.000 elever, der ikke mindst opnåede karakteren 02 i både dansk og matematik - cirka halvdelen, fordi de slet ikke gik op til prøverne.

Dermed opfylder de ikke de adgangskrav til gymnasier og erhvervsskoler, der ventes at træde i kraft næste sommer.

- Vi gør de unge en kæmpe bjørnetjeneste ved at lade som om, de sagtens kan blive faglærte, selv om de ikke har bestået dansk eller matematik, for vi ved, at alt for mange falder fra undervejs, fordi de grundlæggende faglige forudsætninger ikke er i orden, siger Antorini til Metroxpress.

Christine Antorini påpeger, at de unge, der ikke lever op til adgangskravene, for eksempel kan gå i gang med en erhvervsrettet 10. klasse og dermed blive bedre til at læse, skrive og regne.

Lars Andersen, direktør i AE-Rådet, mener, at de svageste elever ikke får nok hjælp.

- Det viser, hvor stort behovet er for, at der bliver taget fat i folkeskolen. Specielt for dem, der ikke er så bogligt orienterede, siger Lars Andersen til Metroxpress.

Han håber ligesom Christine Antorini på, at regeringens folkeskolereform kan løse problemet.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce