14 direktører i landets regioner tjener mere end statsministeren

Det kan bedre betale sig at sidde i spidsen for en region end at styre landet.

Ifølge opgørelser over direktørlønninger i landets fem regioner, som metroxpress har fået aktindsigt i, tjener 14 topdirektører således mere end Lars Løkkes statsministerløn, der ifølge hans eget ministerium ligger på 122.000 kroner om måneden – før skat og uden pension.


Til sammenligning får Region Hovedstadens øverste direktør, der er den højest betalte i regionsregi, 40.000 mere om måneden.

Det kommer i den grad bag på formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF):

»Det lyder vildt, at de får mere end vores statsminister. Der er altså forskel på, om man styrer en region eller vores land,« siger Liselott Blixt, der samtidig hæfter sig ved, at man i eksempelvis Region Hovedstaden vil spare et trecifret millionbeløb på sygehusene.

»Det kunne være, man skulle effektivisere noget mere på direktørgangene i stedet for. Man får i hvert fald fornemmelsen af, at de her lønninger er noget, man godt kan kigge nærmere på,« siger hun. Pelle Dragsted, finansordfører hos Enhedslisten, er enig.

»Det er en fuldstændig vanvittig udvikling, vi ser i offentligt chefers lønninger. Mens de øvrige offentlige ansatte har spændt livremmen ind, har man på cheflaget virkelig bare taget for sig af retterne,« siger han.

Anders Kuhnäu, formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, der forhandler direktørlønningerne, mener, at lønniveauet skal ses i lyset af regionernes størrelse:

»I den region, jeg selv er medlem af (Region Midtjylland, red.), har vi 25.000 ansatte. Det svarer til en virksomhed på størrelse med TDC, hvis vi kigger på omsætning. Og set i forhold til private virksomheder, er regionerne ikke lønførende,« siger han. 

Emneord: Løn, Offentlig ledelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.11.15 P.S.larsen
  direktørlønninger

  Anders Kuhnäus forklaring er ynkelig. At påstå at en regionskommune er mere produktiv end hele Danmark er absurd, arrogant og stærkt provokerende. Sammenligningen af ansatte i TDC med antallet af vansatte i en regionskommune er ligeså ynkelig. TDC tjener penge på en service. En regionskommune bruger penge på sin service men tjener ingen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 09.01.18 Ledelse
  Årets business case undersøgelse: Gevinsterne halter stadig!

  Gevinstrealisering halter stadig i virksomhederne. Men flere - også offentlige virksomheder - erkender, at en business case er vigtig, viser året business case undersøgelse.

 • 30.03.16 Ledelse
  Styringskrisen til debat blandt engagerede offentlige ledere

  Fremtidens velfærdsledelse skal sikres de bedst mulige betingelser, og landets offentlige ledere er med til at sætte kursen i forskellige fora. Torsdag og fredag sker det på Socialt Lederforums årsmøde.

 • 01.12.15 Ledelse
  Tema søger nye veje for ledere

  Offentlige ledere står i en skruestik mellem statslig styring og hensynet til borgerne. Med ny avis om ledelse og styring sætter DenOffentlige en ramme med fokus på nyheder, videndeling og debat. To kendte ledere er redaktører.

 • 22.06.15 Ledelse
  Tips til at blive en bedre mentor

  Det er ikke nødvendigt at være ekspert i diagnoser for at være mentor for personer, som er psykisk sårbare. Man kommer langt ved at vise interesse og stille spørgsmål. Cabi har produceret fem små film med gode råd til rollen som mentor.

 • 01.06.15 Ledelse
  Få kvinder når til tops i kommunerne

  100 år efter kvinderne fik ret til både at stemme og blive valgt, går det stadig trægt med at få plads på rådhusene. Der sidder en kvinde i tre ud af ti byrådsstole mod fire ud af ti pladser i Folketinget.