176 nyuddannede kommunomer

De seneste års teknologiske udvikling har vist, at digitaliseringen og automatisering slår mest igennem på den kommunal og regionale administration.. Det kræver administrative medarbejdere med de rigtige kompetencer og løbende kompetenceudvikling.

Digitaliseringen præger fx borgerservice, der ydes på nye måder, administration af løn, kontrolindsatser, skolesekretærernes arbejde med elev- og forældrekommunikation via AULA, byggesagsbehandling og arbejdet med GDPR i alle dele af den kommunale organisation.

I disse dage afholder COK dimissionsfester på vores seks lokationer, hvor vi fejrer, at 176 studerende i efteråret har færdiggjort deres kommunomuddannelse på akademiniveau.  

Deres videre succes på arbejdsmarkedet afhænger af, hvor godt de mestrer at indgå i værdifulde og samskabende relationer og løbende anvender ny teknologi og digitale løsninger.

For COK er det derfor vigtigt, at kommunomuddannelsen – til enhver tid og opgave – klæder de administrative medarbejdere rigtigt på i forhold til nutiden og fremtidens forventninger – også de digitale. 

En velfungerende velfærdsproduktion er umulig uden et veluddannet administrativt niveau. En god idé bliver kun til en god velfærdsløsning, hvis idéen kommer forbi den administrative medarbejders skrivebord, og der kommer styr på forretningsudviklingen, systematik i processerne, samt effektiv og etisk korrekt håndtering af de forskellige værktøjer til økonomistyring, datasikkerhed og kommunikation.

Kommunomuddannelsen er ikke kun en investering i den enkelte administrative medarbejder, men i endnu højere grad en investering i fremtidens kommunale og regionale opgaveløsning.

Vi skal blive bedre til at sætte fokus på og anerkende de administrative medarbejderes kompetencer og huske os selv på, hvor uundværligt det administrative niveau er for den offentlige velfærdsproduktion.

COK ønsker de 176 nyuddannede kommunomer god vind. Vi glæder os over, at I som repræsentanter for de administrative medarbejdere i et stort udsnit af landets kommuner og regioner – og med spritnye kompetencer – er klar til at indhente og behandle data samt benytte digitale løsninger innovativt i den daglige produktion af velfærd. 

God arbejdslyst.

Indlægget har været bragt på danskekommuner.dk

COK på DenOffentlige.dk COK er en aktiv del af den kommunale velfærdsudvikling. COK er kommunernes kompetencecenter i forening, og vores vigtigste opgave er at understøtte kommunernes drift og udvikling gennem kompete...
Aktivitet: Artikler: 136 | Events: 5 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også