18 kommuner får nye spidskandidater til borgmesterpost

I mindst 18 kommuner vil nye spidskandidater fra Venstre og Socialdemokraterne kæmpe om borgmesterposten ved valget i 2017. Det skriver netavisen Altinget.

Og forventningen hos begge partier er, at flere nye borgmesterkandidater vil melde sig på banen i løbet af foråret.

At så mange udskiftninger er meldt ud med næsten to år til det næste kommunalvalg, kommer bag på professor og kommunalforsker ved Syddansk Universitet Ulrik Kjær.

”Det, synes jeg, er overraskende tidligt. Det er mindst et år tidligere, end man generelt så før i tiden,” siger han til Altinget.


Blandt de mere opsigtsvækkende kandidatskift kan nævnes Anker Boyes (S) nylige melding om, at han stopper efter 24 år som socialdemokratisk frontkæmper i Odense. Det skete kort tid efter, at borgmester Christian Thygesen i nabokommunen Faaborg-Midtfyn havde meddelt sin afgang. I Skanderborg har Venstre sågar slået en jobannonce op for at finde en ny borgmesterkandidat

At partierne allerede nu finder nye borgmesterkandidater tyder ifølge Ulrik Kjær på, at der generelt er sket en professionalisering af det lokalpolitiske arbejde.

”Det tyder på, at man er bevidst om at udpege sin spids tidligt for at få tid til at få gjort vedkommende så kendt som muligt og få kørt vedkommende så meget i stilling som muligt,” siger Ulrik Kjær.

Netop muligheden for at få kørt en ny kandidat i stilling var afgørende, da det i slutningen af 2015 skulle afgøres, hvem der skal tage stafetten videre efter Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V).

”Timingen var, at man ville have tid til at markedsføre en ny borgmesterkandidat i god tid, så den socialdemokratiske kandidat ikke fik for langt et forspring” siger Knud Larsen til Altinget.
Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.

Emneord: KV2017, Spidskandidater, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.