18 kommuner får nye spidskandidater til borgmesterpost

I mindst 18 kommuner vil nye spidskandidater fra Venstre og Socialdemokraterne kæmpe om borgmesterposten ved valget i 2017. Det skriver netavisen Altinget.

Og forventningen hos begge partier er, at flere nye borgmesterkandidater vil melde sig på banen i løbet af foråret.

At så mange udskiftninger er meldt ud med næsten to år til det næste kommunalvalg, kommer bag på professor og kommunalforsker ved Syddansk Universitet Ulrik Kjær.

”Det, synes jeg, er overraskende tidligt. Det er mindst et år tidligere, end man generelt så før i tiden,” siger han til Altinget.


Blandt de mere opsigtsvækkende kandidatskift kan nævnes Anker Boyes (S) nylige melding om, at han stopper efter 24 år som socialdemokratisk frontkæmper i Odense. Det skete kort tid efter, at borgmester Christian Thygesen i nabokommunen Faaborg-Midtfyn havde meddelt sin afgang. I Skanderborg har Venstre sågar slået en jobannonce op for at finde en ny borgmesterkandidat

At partierne allerede nu finder nye borgmesterkandidater tyder ifølge Ulrik Kjær på, at der generelt er sket en professionalisering af det lokalpolitiske arbejde.

”Det tyder på, at man er bevidst om at udpege sin spids tidligt for at få tid til at få gjort vedkommende så kendt som muligt og få kørt vedkommende så meget i stilling som muligt,” siger Ulrik Kjær.

Netop muligheden for at få kørt en ny kandidat i stilling var afgørende, da det i slutningen af 2015 skulle afgøres, hvem der skal tage stafetten videre efter Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V).

”Timingen var, at man ville have tid til at markedsføre en ny borgmesterkandidat i god tid, så den socialdemokratiske kandidat ikke fik for langt et forspring” siger Knud Larsen til Altinget.
Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.

Emneord: KV2017, Spidskandidater, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også