18 kommuner får nye spidskandidater til borgmesterpost

I mindst 18 kommuner vil nye spidskandidater fra Venstre og Socialdemokraterne kæmpe om borgmesterposten ved valget i 2017. Det skriver netavisen Altinget.

Og forventningen hos begge partier er, at flere nye borgmesterkandidater vil melde sig på banen i løbet af foråret.

At så mange udskiftninger er meldt ud med næsten to år til det næste kommunalvalg, kommer bag på professor og kommunalforsker ved Syddansk Universitet Ulrik Kjær.

”Det, synes jeg, er overraskende tidligt. Det er mindst et år tidligere, end man generelt så før i tiden,” siger han til Altinget.


Blandt de mere opsigtsvækkende kandidatskift kan nævnes Anker Boyes (S) nylige melding om, at han stopper efter 24 år som socialdemokratisk frontkæmper i Odense. Det skete kort tid efter, at borgmester Christian Thygesen i nabokommunen Faaborg-Midtfyn havde meddelt sin afgang. I Skanderborg har Venstre sågar slået en jobannonce op for at finde en ny borgmesterkandidat

At partierne allerede nu finder nye borgmesterkandidater tyder ifølge Ulrik Kjær på, at der generelt er sket en professionalisering af det lokalpolitiske arbejde.

”Det tyder på, at man er bevidst om at udpege sin spids tidligt for at få tid til at få gjort vedkommende så kendt som muligt og få kørt vedkommende så meget i stilling som muligt,” siger Ulrik Kjær.

Netop muligheden for at få kørt en ny kandidat i stilling var afgørende, da det i slutningen af 2015 skulle afgøres, hvem der skal tage stafetten videre efter Vordingborgs borgmester, Knud Larsen (V).

”Timingen var, at man ville have tid til at markedsføre en ny borgmesterkandidat i god tid, så den socialdemokratiske kandidat ikke fik for langt et forspring” siger Knud Larsen til Altinget.
Kommunalvalget finder sted 21. november 2017.

Emneord: KV2017, Spidskandidater, Borgmesterpost
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.