20.000 frivillige samler ind til verdens kvinder

Folkekirkens Nødhjælp samlede søndag 14 millioner kroner ind til fattige kvinder i hele verden.

Danskerne gravede lidt dybere i deres lommer i år i forhold til sidste år, da Folkekirkens Nødhjælp søndag samlede 14 millioner kroner ind til kvinder i verdens fattigste lande.

I alt 20.000 frivillige nød forårsvejret med en indsamlingsbøsse i hånden, da de på kvindernes internationale kampdag gik fra dør til dør i hele landet. Det indsamlede beløb er en million højere end beløbet i 2014.

- Vi er taknemmelige for danskernes stærke givervilje og for de mange frivillige, som brugte nogle timer af en varm solbeskinnet søndag på at hjælpe, siger Birgitte Qvist-Sørensen, der er generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.

Indsamlingen faldt i år sammen med kvindernes internationale kampdag 8. marts, og de indsamlede penge skal gå til at støtte kvinder i Afrika, Asien, Mellemøsten og Mellemamerika.

- I de fattigste lande er det oftest kvinderne, der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Kvindernes omsorg og indsats er afgørende for deres families levevilkår, siger Birgitte Qvist-Sørensen i en kommentar.

- Derfor er det oplagt at give disse kvinder en håndsrækning ved indsamlingen på kvindernes internationale kampdag.

Nogle af de tiltag, som pengene skal gå til, drejer sig blandt andet om at uddanne kvinder, oplyse dem om deres rettigheder og modarbejde misbrug af og vold mod kvinder, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

/ritzau/

Emneord: Ligestilling, Kvindernes Internationale Kampdag, Folkekirkens Nødhjælp
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også