300 børn og 200 medarbejdere på 11 skoler er sendt hjem

I Aarhus kæmpes der hårdt for at sikre, at kontakttallet ikke stiger med raketfart. Det har bevirket, at 300 børn, 200 medarbejdere på i alt 11 skoler er blevet sendt hjem.

Skolestarten har været planlagt længe, og helt frem til skolestarten, var der ingen planer om, at der skulle indføres nogle særlige tiltag i forhold til coronavirus andre end de i forvejen aftalte. Kontakttallet i Aarhus har dog været på himmelflugt, og det har fået flere skoler ud i feberredninger med hjemsendelser af både børn og medarbejdere.
 
Cirka 25 skoleelever og fem børn i dagtilbud er smittet. Omkring 300 børn er sendt hjem med besked om først at møde op igen, når de har fået foretaget en negativ corona-test.
 
I alt 11 skoler og fire dagtilbud er påvirkede af virussen, derudover er omkring 200 medarbejdere på både skoler og i dagtilbud blevet sendt hjem med samme meddelelse. Få en negativ test inden du vender tilbage. 
 
Generelt er der over hele kommunen nu afsat midler til at få rengøringen opgraderet, ligesom der er indført forebyggende foranstaltninger, såsom at forældre, samarbejdspartnere og gæster ikke må komme ind på skoler, klubber og daginstitutioner for på den måde at sikre afstand og mindske smitterisikoen.
 
Sålænge vejret er som det er, så er en del af undervisningen også flyttet udenfor, men indtil videre har Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at der ikke er behov for at sætte ind med nødundervisning og -pasning, som vi kender den fra nedlukningen i foråret.
 
De berørte skoler er Vorrevangskolen, Holme Skole, Mårslet Skole, Højvangskolen, Hasle Skole, Møllevangskolen, Tilst Skole, Skjoldhøjskolen, Traanbjerg Skole, Gammelgaardsskolen og Strandskolen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.