3F sætter fiktiv Karl Smart-type ind i kampen mod Uber

Nej, Uber er ikke bare en app. Det er vores velfærd, du sparer væk, lyder det i en ny kampagne fra fagforbund.

Er Uber en samkørselstjeneste? Er Uber deleøkonomi? Er Uber bare en app?

I dag skyder fagforbundet 3F sin nye kampagne "Det er jo bare en app" i gang. Kampagnen skal ifølge 3F sætte fokus på Ubers forretningsmodel og oplyse forbrugeren om konsekvenserne ved at benytte kørselstjenesten.

Det fortæller Jan Villadsen, formand for 3F Transport.


- Bare fordi man har et smart koncept, et smart navn og en smart app, er det ikke sikkert, at det er så smart, godt og fair for samfundet og for os alle, siger han.

Til formålet har 3F opfundet den fiktive person Poul Uberman spillet af den danske skuespiller Brian Lykke. I to kortfilm ser man blandt andet Poul Uberman hos sin mormor på plejehjemmet og til forældremøde på skolen.

- Poul Uberman er en fyr, som synes, det er rigtig smart at spare en masse penge ved at køre med Uber. Men samtidig forstår han ikke, hvorfor der ikke er råd til, at hans mormor får noget ordentlig mad eller kommer i bad hver dag, siger Jan Villadsen.

/ritzau/

Emneord: Uber, 3F, Kampagne, Velfærd for alle, Jan Villadsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også